Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kvalita potravinářského žita sklizně 2021 v České republice

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F21%3AN0000084" target="_blank" >RIV/25328859:_____/21:N0000084 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Kvalita potravinářského žita sklizně 2021 v České republice

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Každoroční sledování potravinářské kvality žita je založeno na analýzách náhodně vybraných vzorků ze sklizně daného roku z celé ČR. Ze sklizně 2021 bylo zahrnuto 41 vzorků žita. Hodnoceny jsou průměrné hodnoty jednotlivých technologických znaků a podíl vzorků vyhovujících požadavkům na jejich minimální hodnotu podle ČSN 46 1100-4. Podíl vyhovujících vzorků žita je ve srovnání s pšenicí vyšší, a to zejména díky výrazně nižším požadavkům. Všechny vzorky splnily v požadavek na objemovou hmotnost (průměrná hodnota 74,2 kg/hl), požadavek na číslo poklesu splnilo 80 % vzorků (průměrná hodnota 178 s). V roce 2020 byla ve srovnání s rokem 2021 kvalita žita horší v objemové hmotnosti (vyhovělo 86% vzorků) a lepší v čísle poklesu (vyhovělo 91% vzorků).

  • Název v anglickém jazyce

    Quality of bread rye harvest 2021 in the Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    The annual monitoring of the food quality of rye is based on analyses of randomly selected samples from the harvest of a given year from the whole Czech Republic. 41 rye samples from the 2021 harvest were included. The average values of individual technological traits and the proportion of samples meeting the requirements for their minimum value according to CSN 46 1100-4 are assessed. The proportion of compliant rye samples is higher compared to wheat, mainly due to significantly lower requirements. All the samples met the requirement for bulk density (average value 74.2 kg/hl), and 80 % of the samples met the requirement for falling number (average value 178 s). In 2020, compared to 2021, the quality of rye was worse in the bulk density (86% of samples passed) and better in falling number (91% of samples passed).

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Mlynářská ročenka 2022

  • ISBN

    978-80-908464-0-1

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    121-127

  • Počet stran knihy

    224

  • Název nakladatele

    Svaz průmyslových mlýnů České republiky z.s.

  • Místo vydání

    Praha

  • Kód UT WoS kapitoly