Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Starch content, chemical composition and baking suitability of six buckwheat varieties

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F21%3AN0000090" target="_blank" >RIV/25328859:_____/21:N0000090 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Starch content, chemical composition and baking suitability of six buckwheat varieties

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The content of starch, ash, protein and fat of six buckwheat (Fagopyrum esculentum) varieties was analysed on the ground unhulled seeds and in the flour prepared using Buhler MLU 202 mil!. The baking suitability of the flour obtained from each variety was tested by a baking test. The contents of rutin, protein and some nutritionally important elements (P, K, Ca, Mg, Cu, Mn, and Zn) in the unhulled seeds were compared with those of the individual milling fractions (break and reduction flour, fine and coarse bran). The aim of the study was to facilitate the food use of buckwheat and enable utilization of its nutritional benefits.

  • Název v anglickém jazyce

    Starch content, chemical composition and baking suitability of six buckwheat varieties

  • Popis výsledku anglicky

    The content of starch, ash, protein and fat of six buckwheat (Fagopyrum esculentum) varieties was analysed on the ground unhulled seeds and in the flour prepared using Buhler MLU 202 mil!. The baking suitability of the flour obtained from each variety was tested by a baking test. The contents of rutin, protein and some nutritionally important elements (P, K, Ca, Mg, Cu, Mn, and Zn) in the unhulled seeds were compared with those of the individual milling fractions (break and reduction flour, fine and coarse bran). The aim of the study was to facilitate the food use of buckwheat and enable utilization of its nutritional benefits.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the 17th International Conference on Polysaccharides- Glycoscience

  • ISBN

    978-80-88307-07-5

  • ISSN

    2336-6796

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    107-111

  • Název nakladatele

    Czech Chemical Society

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    11. 11. 2021

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku