Starch content, chemical composition and baking suitability of six buckwheat varieties
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F21%3AN0000090" target="_blank" >RIV/25328859:_____/21:N0000090 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Starch content, chemical composition and baking suitability of six buckwheat varieties
Popis výsledku v původním jazyce
The content of starch, ash, protein and fat of six buckwheat (Fagopyrum esculentum) varieties was analysed on the ground unhulled seeds and in the flour prepared using Buhler MLU 202 mil!. The baking suitability of the flour obtained from each variety was tested by a baking test. The contents of rutin, protein and some nutritionally important elements (P, K, Ca, Mg, Cu, Mn, and Zn) in the unhulled seeds were compared with those of the individual milling fractions (break and reduction flour, fine and coarse bran). The aim of the study was to facilitate the food use of buckwheat and enable utilization of its nutritional benefits.
Název v anglickém jazyce
Starch content, chemical composition and baking suitability of six buckwheat varieties
Popis výsledku anglicky
The content of starch, ash, protein and fat of six buckwheat (Fagopyrum esculentum) varieties was analysed on the ground unhulled seeds and in the flour prepared using Buhler MLU 202 mil!. The baking suitability of the flour obtained from each variety was tested by a baking test. The contents of rutin, protein and some nutritionally important elements (P, K, Ca, Mg, Cu, Mn, and Zn) in the unhulled seeds were compared with those of the individual milling fractions (break and reduction flour, fine and coarse bran). The aim of the study was to facilitate the food use of buckwheat and enable utilization of its nutritional benefits.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings of the 17th International Conference on Polysaccharides- Glycoscience
ISBN
978-80-88307-07-5
ISSN
2336-6796
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
107-111
Název nakladatele
Czech Chemical Society
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
11. 11. 2021
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—