Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Content of beta-glucans and polyphenols in six barley varieties intended for human nutrititon

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F22%3AN0000026" target="_blank" >RIV/25328859:_____/22:N0000026 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Content of beta-glucans and polyphenols in six barley varieties intended for human nutrititon

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The content of β-glucans and polyphenolic compounds was analysed in six genotypes of hull-less barley (AF Lucius, AF Cesar, Nudimelancrithon, KM 2975, KM 3189, KM 2551) intended for human nutrition. Both compound groups are classified as the substances with a positive effect on human health. To understand how cooking process could influence the content of β-glucans and polyphenols, both raw and cooked grains have been analysed. The results of the study should contribute to finding the gentle processing technologies with the aim to reduce the degradation of health beneficial compounds during processing.

  • Název v anglickém jazyce

    Content of beta-glucans and polyphenols in six barley varieties intended for human nutrititon

  • Popis výsledku anglicky

    The content of β-glucans and polyphenolic compounds was analysed in six genotypes of hull-less barley (AF Lucius, AF Cesar, Nudimelancrithon, KM 2975, KM 3189, KM 2551) intended for human nutrition. Both compound groups are classified as the substances with a positive effect on human health. To understand how cooking process could influence the content of β-glucans and polyphenols, both raw and cooked grains have been analysed. The results of the study should contribute to finding the gentle processing technologies with the aim to reduce the degradation of health beneficial compounds during processing.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the 18th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience

  • ISBN

    978-80-88307-12-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    97-100

  • Název nakladatele

    Czech Chemical Society

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    9. 11. 2022

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku