Kvalita potravinářské pšenice sklizně 2023 v České republice
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F23%3AN0000045" target="_blank" >RIV/25328859:_____/23:N0000045 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Kvalita potravinářské pšenice sklizně 2023 v České republice
Popis výsledku v původním jazyce
Článek se zabývá výsledky sledování kvality potravinářské pšenice sklizené v roce 2023 v České republice. Celkem 490 vzorků pšenice bylo hodnoceno podle ČSN 46 1100-2. Kvalitu pšenice sklizně 2023 zásadně ovlivnilo deštivé počasí v první dekádě srpna. Celkově požadavky na jakost pekárenské pšenice splnilo ve čtyřech hodnocených parametrech (objemová hmotnost, číslo poklesu, obsah bílkovin, Zelenyho test) pro celou ČR 35 % hodnocených vzorků. Mlynářské noviny, 34, 2023, 3, 4-6. ISSN: 1214-6374
Název v anglickém jazyce
Quality of food wheat harvest 2023 in the Czech Republic.
Popis výsledku anglicky
The article deals with the results of monitoring the quality of food wheat harvested in 2023 in the Czech Republic. A total of 490 wheat samples were evaluated according to CSN 46 1100-2. The quality of wheat harvested in 2023 was significantly affected by rainy weather in the first decade of August. Overall, 35 % of the evaluated samples met the quality requirements for baking wheat in the four parameters evaluated (bulk density, falling number, protein content, Zeleny test) for the whole country. Mlynářské noviny, 34, 2023, 3, 4-6. ISSN: 1214-6374
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2023
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů