Pšenice ze sklizně 2023 - potravinářská kvalita a kontaminace mykotoxiny
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F23%3AN0000052" target="_blank" >RIV/25328859:_____/23:N0000052 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Pšenice ze sklizně 2023 - potravinářská kvalita a kontaminace mykotoxiny
Popis výsledku v původním jazyce
Prezentace informuje o výsledcích hodnocení kvality potravinářské pšenice ze sklizně 2023 na území České republiky. Zpracovatelská kvalita potravinářské pšenice (490 vzorků) byla hodnocena podle požadavků příslušných norem (ČSN 46 1100-2). Na vybraných vzorcích byl hodnocen výskyt limitovaných fuzáriových mykotoxinů v souladu s nařízením Komise (EU) č. 2023/915. Prezentace na Podzimním semináři VP Agro 5.12. 2023, Kravaře.
Název v anglickém jazyce
Wheat from the 2023 harvest – food quality and mycotoxin contamination
Popis výsledku anglicky
The presentation informs about the results of the quality assessment of food wheat from the 2023 harvest in the Czech Republic. The processing quality of food wheat (490 samples) was assessed according to the requirements of the relevant standards (CSN 46 1100-2). Selected samples were assessed for the presence of limited Fusarium mycotoxins in accordance with Commission Regulation (EU) No 2023/915. VP Agro workshop 5.12. 2023, Kravaře.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2023
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů