Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kvalita potravinářské pšenice sklizně 2017 v České republice

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F17%3AN0000027" target="_blank" >RIV/25328859:_____/17:N0000027 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Kvalita potravinářské pšenice sklizně 2017 v České republice

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Článek se zabývá výsledky hodnocení kvality potravinářské pšenice ze sklizně 2017 na území České republiky. Celkem bylo hodnoceno 547 vzorků pšenice podle požadavků ČSN 46 1100-2. Požadavky na jakost pekárenské pšenice ve čtyřech hodnocených parametrech (tj. bez příměsí a nečistot) splnilo 56 % vzorků z Čech a 75 % vzorků z Moravy. Kvalitu sklizně pšenice 2017 v ČR je možno podle základních ukazatelů hodnotit jako celkově dobrou, zejména s ohledem na obsah bílkovin, jejich kvalitu i číslo poklesu. Mlynářské noviny, 28, 2017,3, s. 6-9.

  • Název v anglickém jazyce

    Quality of food wheat harvest in 2017 in the Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    The article deals with the results of the quality monitoring of wheat grain intended for food production harvested in 2016 in the Czech Republic. A total of 547 wheat samples were evaluated in accordance with CSN 46 1100-2. The requirements for the quality of the bread wheat were fulfilled in four parameters (i.e. without Besatz) by 56 % of samples from Bohemia and 75 % of samples from Moravia. The quality of wheat harvest 2017 in the Czech Republic can be assessed as good overall, according to the basic indicators, especially with respect to the protein content and quality and the falling number. Mlynarske noviny, 28, 2017, 3, p. 6-9.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů