Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kvalita potravinářské pšenice sklizně 2016 v České republice

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F16%3AN0000060" target="_blank" >RIV/25328859:_____/16:N0000060 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Kvalita potravinářské pšenice sklizně 2016 v České republice

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Článek se zabývá výsledky hodnocení kvality potravinářské pšenice ze sklizně 2016 na území České republiky. Celkem bylo hodnoceno 516 vzorků pšenice podle požadavků ČSN 46 1100-2. Požadavky na jakost pekárenské pšenice ve čtyřech hodnocených parametrech (tj. bez příměsí a nečistot) splnilo 63 % vzorků z Čech a 54 % vzorků z Moravy. Ve srovnání s rokem 2015 je kvalita sklizně 2016 pekárenské pšenice v ČR výrazně horší v objemové hmotnosti, mírně lepší v obsahu a kvalitě bílkovin a mírně horší v čísle poklesu. V pšenici se často vyskytují fuzariózní zrna.

  • Název v anglickém jazyce

    Quality of food wheat harvest 2016 in the Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    The article deals with the results of the quality monitoring of wheat grain intended for food production harvested in 2016 in the Czech Republic. A total of 516 wheat samples were evaluated in accordance with CSN 46 1100-2. The requirements for the quality of the bread wheat were fulfilled in four parameters (i.e. without Besatz) by 63 % of samples from Bohemia and 54 % of samples from Moravia. Compared with the 2015 harvest, the quality of bread wheat in 2016 in the Czech Republic is significantly worse in bulk density, improved slightly in content and quality of protein and slightly worse decline in number. The wheat often contains fusarium grains.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    64

  • Číslo periodika v rámci svazku

    12

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    10, 12, 14-15

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus