Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kvalita odrůd pšenice ve sklizni 2016

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F17%3AN0000025" target="_blank" >RIV/25328859:_____/17:N0000025 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Kvalita odrůd pšenice ve sklizni 2016

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Článek v časopise Agromanuál, 12, 2017, 2, 82-84. Článek se zabývá výsledky hodnocení kvality potravinářské pšenice ze sklizně 2016 na území České republiky. Celkem bylo hodnoceno 520 vzorků pšenice podle požadavků ČSN 46 1100-2. Požadavky na jakost pekárenské pšenice ve čtyřech hodnocených parametrech (tj. bez příměsí a nečistot) splnilo 63 % vzorků z Čech a 54 % vzorků z Moravy. V roce 2015 byl podíl vyhovujících vzorků vyšší (73 %), zatímco v roce 2014 stejný, jako v letošním roce. Hlavním limitujícím faktorem kvality pšenice byla v roce 2016 nízká objemová hmotnost. Celkem bylo mezi 520 hodnocenými vzorky zastoupeno 88 různých potravinářských odrůd (třídy E, A, B).

  • Název v anglickém jazyce

    Quality of wheat varieties in harvest 2016

  • Popis výsledku anglicky

    Article in Agromanual, 12, 2017, 2, 82-84. The article deals with the results of the quality monitoring of wheat grain intended for food production harvested in 2016 in the Czech Republic. A total of 520 wheat samples were evaluated in accordance with CSN 46 1100-2. The requirements for the quality of the bread wheat were fulfilled in four parameters (i.e. without Besatz) by 63 % of samples from Bohemia and 54 % of samples from Moravia. In 2015, the proportion of satisfactory samples was higher (73%), while in 2014 the same as in this year. The main limiting factor for wheat quality was low test weifht in 2016. A total of 520 analysed samples were represented by 88 different food varieties (Classes E, A, B).

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů