Kvalita odrůd pšenice ve sklizni 2016
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F17%3AN0000025" target="_blank" >RIV/25328859:_____/17:N0000025 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Kvalita odrůd pšenice ve sklizni 2016
Popis výsledku v původním jazyce
Článek v časopise Agromanuál, 12, 2017, 2, 82-84. Článek se zabývá výsledky hodnocení kvality potravinářské pšenice ze sklizně 2016 na území České republiky. Celkem bylo hodnoceno 520 vzorků pšenice podle požadavků ČSN 46 1100-2. Požadavky na jakost pekárenské pšenice ve čtyřech hodnocených parametrech (tj. bez příměsí a nečistot) splnilo 63 % vzorků z Čech a 54 % vzorků z Moravy. V roce 2015 byl podíl vyhovujících vzorků vyšší (73 %), zatímco v roce 2014 stejný, jako v letošním roce. Hlavním limitujícím faktorem kvality pšenice byla v roce 2016 nízká objemová hmotnost. Celkem bylo mezi 520 hodnocenými vzorky zastoupeno 88 různých potravinářských odrůd (třídy E, A, B).
Název v anglickém jazyce
Quality of wheat varieties in harvest 2016
Popis výsledku anglicky
Article in Agromanual, 12, 2017, 2, 82-84. The article deals with the results of the quality monitoring of wheat grain intended for food production harvested in 2016 in the Czech Republic. A total of 520 wheat samples were evaluated in accordance with CSN 46 1100-2. The requirements for the quality of the bread wheat were fulfilled in four parameters (i.e. without Besatz) by 63 % of samples from Bohemia and 54 % of samples from Moravia. In 2015, the proportion of satisfactory samples was higher (73%), while in 2014 the same as in this year. The main limiting factor for wheat quality was low test weifht in 2016. A total of 520 analysed samples were represented by 88 different food varieties (Classes E, A, B).
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů