Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Jaká byla kvalita sklizně pšenice 2015?

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F16%3AN0000061" target="_blank" >RIV/25328859:_____/16:N0000061 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Jaká byla kvalita sklizně pšenice 2015?

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Článek v časopise Agromanuál, 11, 2016, 2, 84-87, ISSN: 1801-7673. Článek se zabývá výsledky hodnocení kvality potravinářské pšenice ze sklizně 2015 na území České republiky a porovnává ji s roky 2011-2014. Celkem bylo v roce 2015 hodnoceno 521 vzorků pekárenské pšenice podle požadavků ČSN 46 1100-2. Požadavky na jakost pekárenské pšenice ve čtyřech hodnocených parametrech (tj. bez příměsí a nečistot) splnilo 68 % vzorků z Čech a 77 % vzorků z Moravy. V roce 2015 bylo dosahováno velmi dobrých výnosů a na dobré úrovni byla také kvalita. Úroveň kontaminace mykotoxiny byla nízká.

  • Název v anglickém jazyce

    What was the quality of the wheat harvest in 2015?

  • Popis výsledku anglicky

    Contribution in journal Agromanuál, 11, 2016, 2, 84-87, ISSN: 1801-7673. [In Czech] The article deals with the results of the quality monitoring of wheat grain intended for food production harvested in 2015 in the Czech Republic and compares it with the years 2011-2014. A total of 516 wheat samples were evaluated in 2015 in accordance with CSN 46 1100-2. The requirements for the quality of the bread wheat were fulfilled in four parameters (i.e. without Besatz) by 68 % of samples from Bohemia and 77 % of samples from Moravia. Yields in 2015 were achieved very good as well as quality. Mycotoxin level contamination was low.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1510204" target="_blank" >QJ1510204: Technologie a metody pro zachování kvality, bezpečnosti a nutriční hodnoty vybraných rostlinných surovin</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů