Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Strategie minimalizace dopadu sucha na udržitelnou produkci a sladovnickou kvalitu ječmene (2019-2023)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F24%3AN0000054" target="_blank" >RIV/25328859:_____/24:N0000054 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Strategie minimalizace dopadu sucha na udržitelnou produkci a sladovnickou kvalitu ječmene (2019-2023)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem projektu je především nalezení genotypů ječmene - nositelů sladovnické kvality vhodných pro období s větším výskytem suchých period v období vegetace, které se stále častěji vyskytují a jejichž další nárůst se v budoucnu předpokládá, a to především v hlavních produkčních oblastech pěstování ječmene. V případě ozimého ječmene budou hledány genotypy se sladovnickou kvalitou, kterým rychlý vývoj na jaře v důsledku možnosti využít zimní vláhu poskytuje větší šanci uniknout suchu v době tvorby a zrání obilek.

  • Název v anglickém jazyce

    The strategy for minimizing the impact of drought on sustainable production and barley malting quality (2019-2023)

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the project is mainly all to find the barley genotypes - the bearers of the malting quality suitable for the periods with a higher occurrence of dry times during the growing season, which happen more and more frequently and their further spreading in the future is presumed namely in the main barley growing production areas. In spring barley, genotypes more capable to cope with the drought which at the same time will be the bearers of the malting quality be explored. In winter barley, the genotypes with the malting quality will be explored. Their fast development in spring due to possibility to use winter moisture gives them a greater chance of escaping drought in the period of caryopses formation and maturation.

Klasifikace

  • Druh

    V<sub>souhrn</sub> - Souhrnná výzkumná zpráva

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QK1910197" target="_blank" >QK1910197: Strategie minimalizace dopadu sucha na udržitelnou produkci a sladovnickou kvalitu ječmene</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2024

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Počet stran výsledku

    38

  • Místo vydání

    Praha

  • Název nakladatele resp. objednatele

    Ministerstvo zemědělství

  • Verze