Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Analýza vývoje složení zmrzliny za posledních 150 let

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25619161%3A_____%2F16%3AN0000061" target="_blank" >RIV/25619161:_____/16:N0000061 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.vsh.cz//file.php?id=375" target="_blank" >http://www.vsh.cz//file.php?id=375</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Analýza vývoje složení zmrzliny za posledních 150 let

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Na vývoji složení zmrzliny je možné do určité míry sledovat stravovací zvyklosti v různých dobách nedávné historie. Autory článku zajímaly změny složení zmrzliny v různých časových úsecích v ČR a v souvislosti se zavedení průmyslové výroby zmrzliny. Suroviny časově odlišných receptur na analyzovali z hlediska zdravé výživy. K tomu využili znalosti nutričních hodnot a látek, které se dnes do zmrzlin přidávají. Výsledky analýzy poskytují základní informace o celé problematice.

  • Název v anglickém jazyce

    Analysis of development composition of ice cream in the last 150 years

  • Popis výsledku anglicky

    On evolution of the consistence of the ice cream it is possible to follow the feeding habituateds in different periods of the recently history. Authors were interested in changes of consistence of ice cream in several time periods in Czech Republic and connection with implementation of industrial production of ice cream. They analyzed ingredients of each time period regarding the health nutrition. They used knowledge of nutrition value and substances, which are add in ice cream in present. The results of analysis offer basic information about the whole issue.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50600 - Political science

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník recenzovaných příspěvků mezinárodní vědecké konference Hotelnictví, turismus a vzdělávání

  • ISBN

    978-80-87411-75-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    47-54

  • Název nakladatele

    Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o.

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    1. 1. 2016

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku