Analýza vývoje složení zmrzliny za posledních 150 let
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25619161%3A_____%2F16%3AN0000061" target="_blank" >RIV/25619161:_____/16:N0000061 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.vsh.cz//file.php?id=375" target="_blank" >http://www.vsh.cz//file.php?id=375</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Analýza vývoje složení zmrzliny za posledních 150 let
Popis výsledku v původním jazyce
Na vývoji složení zmrzliny je možné do určité míry sledovat stravovací zvyklosti v různých dobách nedávné historie. Autory článku zajímaly změny složení zmrzliny v různých časových úsecích v ČR a v souvislosti se zavedení průmyslové výroby zmrzliny. Suroviny časově odlišných receptur na analyzovali z hlediska zdravé výživy. K tomu využili znalosti nutričních hodnot a látek, které se dnes do zmrzlin přidávají. Výsledky analýzy poskytují základní informace o celé problematice.
Název v anglickém jazyce
Analysis of development composition of ice cream in the last 150 years
Popis výsledku anglicky
On evolution of the consistence of the ice cream it is possible to follow the feeding habituateds in different periods of the recently history. Authors were interested in changes of consistence of ice cream in several time periods in Czech Republic and connection with implementation of industrial production of ice cream. They analyzed ingredients of each time period regarding the health nutrition. They used knowledge of nutrition value and substances, which are add in ice cream in present. The results of analysis offer basic information about the whole issue.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
50600 - Political science
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník recenzovaných příspěvků mezinárodní vědecké konference Hotelnictví, turismus a vzdělávání
ISBN
978-80-87411-75-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
47-54
Název nakladatele
Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o.
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
1. 1. 2016
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—