Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Snoubení zahraničních vánočních pokrmů s českými víny

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25619161%3A_____%2F17%3AN0000006" target="_blank" >RIV/25619161:_____/17:N0000006 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Snoubení zahraničních vánočních pokrmů s českými víny

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Odborným zaměřením tohoto workshopu byla možnost párování švédských vánočních pokrmů společně s českými víny. K porovnání byla použita základní pravidla párování vín a pokrmů: švédská šunka a šumivé víno z odrůd Chardonnay, Rulandské bílé a Sauvignon blanc, masové kuličky a Cabernet Sauvignon a švédské perníčky a sladkých Gewurztraminer. Tradiční kombinace byly konfrontovány s nezvyklými kombinacemi. Účastníci vyplňovali hodnotící arch a následně se účastnili diskuse o degustovaných vínech a pokrmech, poskytli zpětnou vazbu a byli poučeni o tradičně správných kombinacích.

  • Název v anglickém jazyce

    Pairing of Foreign Christmas Dishes with Czech Wines

  • Popis výsledku anglicky

    The professional focus of this workshop was the possibility of pairing Swedish Christmas dishes together with Czech wines. For the comparison, the basic rules for matching wines and meals were applied: Swedish ham and sparkling wine of Chardonnay, Ruland White and Sauvignon Blanc, meat balls and Cabernet Sauvignon and Swedish gingerbread and sweet Gewurztraminer. Traditional combinations were confronted with unusual combinations. The participants filled the evaluation sheet and then participated in the discussion about wine tastings and dishes, provided feedback and were instructed on the traditionally correct combinations.

Klasifikace

  • Druh

    W - Uspořádání workshopu

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50204 - Business and management

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Místo konání akce

    Praha

  • Stát konání akce

    CZ - Česká republika

  • Datum zahájení akce

  • Datum ukončení akce

  • Celkový počet účastníků

    50

  • Počet zahraničních účastníků

    5

  • Typ akce podle státní přísl. účastníků

    CST - Celostátní akce