Párování velikonočních pokrmů české kuchyně s víny z českých a moravských vinařských podoblastí
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25619161%3A_____%2F17%3AN0000004" target="_blank" >RIV/25619161:_____/17:N0000004 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Párování velikonočních pokrmů české kuchyně s víny z českých a moravských vinařských podoblastí
Popis výsledku v původním jazyce
Pětihodinový workshop – kterého se v několika fázích účastnily různé skupiny studentů z předmětů kulinářství, nápojové gastronomie a externí účastníci z oblasti gastronomie a hotelnictví – byl zaměřen na snoubení velikonočních pokrmů a moravských vín. Jedna ze skupin připravila pod vedením šéfkuchaře sezónní pokrmy, další skupina studentů obstarala přípravu degustační místnosti, správné prostření a obsluhu během senzorického hodnocení. S jednotlivými skupinami, které se podílely na přípravě i samotném hodnocení enogastronomických kombinací, proběhla v závěru skupinová diskuse. Ta měla za cíl odhalit bezprostřední dojmy účastníků a zjistit asociace, tradice a konotace pojící se s velikonoční gastronomií. Hodnoceny byly všechny možné kombinace 3 pokrmů a 4 vín.
Název v anglickém jazyce
Matching Easter Dishes of the Czech Cuisine with Wines from Bohemian and Moravian Wine Regions
Popis výsledku anglicky
The five-hour workshop - which was attended by several groups of students from culinary, beverage and gastronomy courses - was focused on combining Easter and Moravian wines. One of the groups prepared seasonal dishes under the head of the chef, another group of students prepared the preparation of the tasting room, the correct setting and the service during the sensory evaluation. With the individual groups that participated in the preparation and evaluation of the enogastronomic combinations, a group discussion took place at the end. It aimed to reveal the immediate impressions of the participants and to discover associations, traditions and connotations related to Easter gastronomy. All possible combinations of 3 dishes and 4 wines were evaluated.
Klasifikace
Druh
W - Uspořádání workshopu
CEP obor
—
OECD FORD obor
50204 - Business and management
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Místo konání akce
Praha
Stát konání akce
CZ - Česká republika
Datum zahájení akce
—
Datum ukončení akce
—
Celkový počet účastníků
50
Počet zahraničních účastníků
3
Typ akce podle státní přísl. účastníků
CST - Celostátní akce