Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Párování velikonočních pokrmů české kuchyně s víny z českých a moravských vinařských podoblastí

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25619161%3A_____%2F17%3AN0000004" target="_blank" >RIV/25619161:_____/17:N0000004 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Párování velikonočních pokrmů české kuchyně s víny z českých a moravských vinařských podoblastí

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Pětihodinový workshop – kterého se v několika fázích účastnily různé skupiny studentů z předmětů kulinářství, nápojové gastronomie a externí účastníci z oblasti gastronomie a hotelnictví – byl zaměřen na snoubení velikonočních pokrmů a moravských vín. Jedna ze skupin připravila pod vedením šéfkuchaře sezónní pokrmy, další skupina studentů obstarala přípravu degustační místnosti, správné prostření a obsluhu během senzorického hodnocení. S jednotlivými skupinami, které se podílely na přípravě i samotném hodnocení enogastronomických kombinací, proběhla v závěru skupinová diskuse. Ta měla za cíl odhalit bezprostřední dojmy účastníků a zjistit asociace, tradice a konotace pojící se s velikonoční gastronomií. Hodnoceny byly všechny možné kombinace 3 pokrmů a 4 vín.

  • Název v anglickém jazyce

    Matching Easter Dishes of the Czech Cuisine with Wines from Bohemian and Moravian Wine Regions

  • Popis výsledku anglicky

    The five-hour workshop - which was attended by several groups of students from culinary, beverage and gastronomy courses - was focused on combining Easter and Moravian wines. One of the groups prepared seasonal dishes under the head of the chef, another group of students prepared the preparation of the tasting room, the correct setting and the service during the sensory evaluation. With the individual groups that participated in the preparation and evaluation of the enogastronomic combinations, a group discussion took place at the end. It aimed to reveal the immediate impressions of the participants and to discover associations, traditions and connotations related to Easter gastronomy. All possible combinations of 3 dishes and 4 wines were evaluated.

Klasifikace

  • Druh

    W - Uspořádání workshopu

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50204 - Business and management

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Místo konání akce

    Praha

  • Stát konání akce

    CZ - Česká republika

  • Datum zahájení akce

  • Datum ukončení akce

  • Celkový počet účastníků

    50

  • Počet zahraničních účastníků

    3

  • Typ akce podle státní přísl. účastníků

    CST - Celostátní akce