Snoubení rybích pokrmů s víny z moravských vinařských podoblastí
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25619161%3A_____%2F17%3AN0000043" target="_blank" >RIV/25619161:_____/17:N0000043 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Snoubení rybích pokrmů s víny z moravských vinařských podoblastí
Popis výsledku v původním jazyce
Workshop zaměřený na párování rybích pokrmů a českých vín provedl několik skupin účastníků možnostmi vhodných kombinací. Účastníci sdělovali vlastní zkušenosti s párováním a pomocí praktické degustace vyzkoušeli všech 12 kombinací vín a pokrmů. Účastníci se snažili přijít na faktory ovlivňující vhodnost kombinací a na způsob změny vnímání vlastostí vín. V závěru byly odhaleny vhodné a nevhodné kombinace párování. Hlavním kritickým bodem párování rybích pokrmů s víny byla uzená chuť umami a vysoce kořeněné pokrmy, pro které bylo vhodnější zvolit červené víno Merlot spíše než vína bílá.
Název v anglickém jazyce
Pairing of Fish Dishes with Wines from Moravian Wine Regions
Popis výsledku anglicky
A workshop on pairing of fish dishes and Czech wines made several groups of participants with the right mixes. The participants communicated their own pairing experiences and tried tasting all the 12 combinations of wines and meals with practical tasting. Participants tried to find out about factors influencing the suitability of combinations and how to change the perception of wine qualities. In the end, appropriate and inappropriate pairing combinations were revealed. The main critical point of matching the fish dishes with the wine was smoked with the flavor of umami and highly spicy dishes, for which it was preferable to choose red wine Merlot rather than white wine.
Klasifikace
Druh
W - Uspořádání workshopu
CEP obor
—
OECD FORD obor
50204 - Business and management
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Místo konání akce
Praha
Stát konání akce
CZ - Česká republika
Datum zahájení akce
—
Datum ukončení akce
—
Celkový počet účastníků
150
Počet zahraničních účastníků
30
Typ akce podle státní přísl. účastníků
EUR - Evropská akce