Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Snoubení rybích pokrmů s víny z moravských vinařských podoblastí

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25619161%3A_____%2F17%3AN0000043" target="_blank" >RIV/25619161:_____/17:N0000043 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Snoubení rybích pokrmů s víny z moravských vinařských podoblastí

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Workshop zaměřený na párování rybích pokrmů a českých vín provedl několik skupin účastníků možnostmi vhodných kombinací. Účastníci sdělovali vlastní zkušenosti s párováním a pomocí praktické degustace vyzkoušeli všech 12 kombinací vín a pokrmů. Účastníci se snažili přijít na faktory ovlivňující vhodnost kombinací a na způsob změny vnímání vlastostí vín. V závěru byly odhaleny vhodné a nevhodné kombinace párování. Hlavním kritickým bodem párování rybích pokrmů s víny byla uzená chuť umami a vysoce kořeněné pokrmy, pro které bylo vhodnější zvolit červené víno Merlot spíše než vína bílá.

  • Název v anglickém jazyce

    Pairing of Fish Dishes with Wines from Moravian Wine Regions

  • Popis výsledku anglicky

    A workshop on pairing of fish dishes and Czech wines made several groups of participants with the right mixes. The participants communicated their own pairing experiences and tried tasting all the 12 combinations of wines and meals with practical tasting. Participants tried to find out about factors influencing the suitability of combinations and how to change the perception of wine qualities. In the end, appropriate and inappropriate pairing combinations were revealed. The main critical point of matching the fish dishes with the wine was smoked with the flavor of umami and highly spicy dishes, for which it was preferable to choose red wine Merlot rather than white wine.

Klasifikace

  • Druh

    W - Uspořádání workshopu

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50204 - Business and management

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Místo konání akce

    Praha

  • Stát konání akce

    CZ - Česká republika

  • Datum zahájení akce

  • Datum ukončení akce

  • Celkový počet účastníků

    150

  • Počet zahraničních účastníků

    30

  • Typ akce podle státní přísl. účastníků

    EUR - Evropská akce