Beer Brewing as a Family Business under the Present Economic Conditions in the Czech Republic
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25619161%3A_____%2F19%3AN0000027" target="_blank" >RIV/25619161:_____/19:N0000027 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.vsh.cz/file.php?id=722" target="_blank" >https://www.vsh.cz/file.php?id=722</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Beer Brewing as a Family Business under the Present Economic Conditions in the Czech Republic
Popis výsledku v původním jazyce
Recent years have been a time of expansion of microbreweries, in which entrepreneurial enthusiasm is realized by small entrepreneurs, family companies, that also work in gastronomic services. Microbreweries show the most dynamic trend in the development of brewing, each region boasts an exceptional family brewery. They excel in the variety of offerings and therefore gain market share. Brewing is a significant source of income to the state budget in the form of excise duty. Negative state regulatory measures affect this business. Gastronomic establishments are restricted due to the regulation of gambling, electronic registration of sales and the ban on smoking. The development of tourism has a positive effect.
Název v anglickém jazyce
Beer Brewing as a Family Business under the Present Economic Conditions in the Czech Republic
Popis výsledku anglicky
Recent years have been a time of expansion of microbreweries, in which entrepreneurial enthusiasm is realized by small entrepreneurs, family companies, that also work in gastronomic services. Microbreweries show the most dynamic trend in the development of brewing, each region boasts an exceptional family brewery. They excel in the variety of offerings and therefore gain market share. Brewing is a significant source of income to the state budget in the form of excise duty. Negative state regulatory measures affect this business. Gastronomic establishments are restricted due to the regulation of gambling, electronic registration of sales and the ban on smoking. The development of tourism has a positive effect.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
50204 - Business and management
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Czech Hospitality and Tourism Papers
ISSN
2571-0389
e-ISSN
2571-0389
Svazek periodika
2019
Číslo periodika v rámci svazku
32
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
12
Strana od-do
61-72
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—