Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vinařské konsorcium RR-20170904

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26295059%3A_____%2F19%3AN0000011" target="_blank" >RIV/26295059:_____/19:N0000011 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vinařské konsorcium RR-20170904

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Preparát lyofilizované biomasy směsi vinařských mikroorganismů pro přípravu vín s charakterem spontánní fermentace. Preparát nahrazuje postup spontánní fermentace a umožňuje dosažení opakovatelného výsledku. Preparát je určen pro mošty odrůdy Ryzlink rýnský.

  • Název v anglickém jazyce

    Wine consortium RR-20170904

  • Popis výsledku anglicky

    Lyophilized biomass preparation of a mixture of wine microorganisms for production of wines with the character of spontaneous fermentation. The preparation replaces the spontaneous fermentation process and gives a repeatable result. The preparation is intended for musts of the Riesling variety.

Klasifikace

  • Druh

    G<sub>prot</sub> - Prototyp

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EG15_018%2F0005089" target="_blank" >EG15_018/0005089: Konsorciální biotechnologie</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    KONSOR RR- 20170904

  • Číselná identifikace

  • Technické parametry

    Jedná se o prototyp konsorciálního přípravku pro inokulaci vinných moštů. Obsah mikroorganismů v preparátu odpovídá konsorciu izolovanému ze spontánně fermentovaného moštu. Zastoupení mikroorganismů v preparátu umožňuje zisk vína se senzorickým charakterem odpovídajícím spontánní fermentaci. Preparát tedy zajišťuje standardizovaný průběh fermentace při výrobě vína s výsledkem odpovídajícím spontánní fermentaci, která představuje jisté riziko odvíjejícího se od meteorologických podmínek před a při sklizni hroznů. Výroba preparátu podléhá předpisu ověřené technologie přípravy preparátu vinařského konsorcia, která popisuje jednotlivé kroky výroby. Ověření funkčnosti prototypu bylo provedeno v rámci projektu Konsorciální biotechnologie.

  • Ekonomické parametry

    Cena 1 kg připraveného preparátu je 7000,- až 13000,- Kč, Cena licence pro výrobu 300 000,- až 700 000,- Kč

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    26295059

  • Název vlastníka

    EPS biotechnology, s.r.o., V Pastouškách 205, 68604 Kunovice

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem