Vinařské konsorcium RR-20170904
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26295059%3A_____%2F19%3AN0000011" target="_blank" >RIV/26295059:_____/19:N0000011 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vinařské konsorcium RR-20170904
Popis výsledku v původním jazyce
Preparát lyofilizované biomasy směsi vinařských mikroorganismů pro přípravu vín s charakterem spontánní fermentace. Preparát nahrazuje postup spontánní fermentace a umožňuje dosažení opakovatelného výsledku. Preparát je určen pro mošty odrůdy Ryzlink rýnský.
Název v anglickém jazyce
Wine consortium RR-20170904
Popis výsledku anglicky
Lyophilized biomass preparation of a mixture of wine microorganisms for production of wines with the character of spontaneous fermentation. The preparation replaces the spontaneous fermentation process and gives a repeatable result. The preparation is intended for musts of the Riesling variety.
Klasifikace
Druh
G<sub>prot</sub> - Prototyp
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/EG15_018%2F0005089" target="_blank" >EG15_018/0005089: Konsorciální biotechnologie</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
KONSOR RR- 20170904
Číselná identifikace
—
Technické parametry
Jedná se o prototyp konsorciálního přípravku pro inokulaci vinných moštů. Obsah mikroorganismů v preparátu odpovídá konsorciu izolovanému ze spontánně fermentovaného moštu. Zastoupení mikroorganismů v preparátu umožňuje zisk vína se senzorickým charakterem odpovídajícím spontánní fermentaci. Preparát tedy zajišťuje standardizovaný průběh fermentace při výrobě vína s výsledkem odpovídajícím spontánní fermentaci, která představuje jisté riziko odvíjejícího se od meteorologických podmínek před a při sklizni hroznů. Výroba preparátu podléhá předpisu ověřené technologie přípravy preparátu vinařského konsorcia, která popisuje jednotlivé kroky výroby. Ověření funkčnosti prototypu bylo provedeno v rámci projektu Konsorciální biotechnologie.
Ekonomické parametry
Cena 1 kg připraveného preparátu je 7000,- až 13000,- Kč, Cena licence pro výrobu 300 000,- až 700 000,- Kč
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
26295059
Název vlastníka
EPS biotechnology, s.r.o., V Pastouškách 205, 68604 Kunovice
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Požadavek na licenční poplatek
A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek
Adresa www stránky s výsledkem
—