Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Technologie přípravy preparátu vinařského konsorcia

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26295059%3A_____%2F19%3AN0000013" target="_blank" >RIV/26295059:_____/19:N0000013 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Technologie přípravy preparátu vinařského konsorcia

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Princip technologie spočívá v charakterizaci vinařského konsorcia získaného ze spontánní fermentace vinného moštu, které je mikrobiálně a technologicky charakterizováno a následně propagováno a konzervováno dle daných postupů s cílem získání dlouhodobě stabilního preparátu pro přípravu vín s charakterem spontánního kvašení.

  • Název v anglickém jazyce

    Technology of preparation of the wine consortium agent

  • Popis výsledku anglicky

    The principle of the technology lies in the characterization of the wine consortium obtained from spontaneous fermentation of grape must, which is microbially and technologically characterized and subsequently propagated and preserved according to the given procedures in order to obtain a long-term stable agent for the preparation of wines with the character of spontaneous fermentation.

Klasifikace

  • Druh

    Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EG15_018%2F0005089" target="_blank" >EG15_018/0005089: Konsorciální biotechnologie</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    KONSOR OT_V

  • Číselná identifikace

  • Technické parametry

    Z technologického hlediska se jedná o izolaci a následnou charakterizaci vinařského konsorcia, obsahující sacharomycetní a nesacharomycetní kvasinky a mléčné bakterie pocházející z počátečních fází spontánní fermentace, které je mikrobiologickými metodami rozloženo na jednotlivé biologické činitele, které jsou propagovány a konzervovány. Ze získaných konzervovaných jednodruhových preparátů je následně opětovně sestaveno vinařské konsorcium odpovídající původnímu izolovanému společenství těchto mikroorganismů.

  • Ekonomické parametry

    Ověřená technologie bude využita v rámci rozšířené služeb společnosti EPS Biotechnology, s. r. o. Technologie bude použita pro přípravu konsorcií na zakázku od vinařů, kteří budou vyžadovat konsorcium pro přípravu vín se senzorickým charakterem odpovídajícím spontánně kvašenému vínu. Z ekonomického hlediska odhadujeme cenu 1 kg vytvořeného produktu je 4000 – 8000 Kč, v závislosti na složitosti konsorcia. Předpokládaný prodej odhadujeme na vyšší destíky kg. Současně vytváříme úsporu s využitím dané tecnologie v rámci vlastní činnosti ve výši nižších stovek tisíc.

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    26295059

  • Název vlastníka

    EPS biotechnology, s.r.o., V Pastouškách 205, 68604 Kunovice

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem