Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vinařský preparát

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26295059%3A_____%2F19%3AN0000014" target="_blank" >RIV/26295059:_____/19:N0000014 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vinařský preparát

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Prototyp vinařského preparátu je dílčí výstup projektu Preparáty vinařských kvasinek, který představuje lyofilizovaný preparát konsorcia saccharomycetních a nesaccharomycetních kvasinek. Vinařský preparát byl charakterizován z hlediska fermentačních parametrů. Biomasa jednotlivých izolátů tvořících konsorcium byla získána kultivací těchto izolátů fed-batch kultivací v bioreaktoru. Biomasa jednotlivých izolátů byla poté zakonzervována formou lyofilizace a byly ověřeny její kvalitativní parametry. Prototyp konsorciálního preparátu byl připraven smícháním jednotlivých izolátů ve vhodném poměru a uložen ve vakuovatelných obalech.

  • Název v anglickém jazyce

    Wine yeast agent

  • Popis výsledku anglicky

    Prototype wine yeast agent is an internal output of the project Wine yeast agents, which is a lyophilized biomass of a consortium of saccharomyces and nonsaccharomyces yeasts. Wine yeast agent is characterized in terms of fermentation parameters. The biomass of individual isolates was obtained by propagation of individual microbial taxa by fed-batch cultivation in bioreactor. The biomass of individual isolates was then preserved by lyophilization and its qualitative parameters were affirmed. The consortium prototype was prepared by mixing the individual isolates in a suitable ratio and stored in vacuum containers.

Klasifikace

  • Druh

    G<sub>prot</sub> - Prototyp

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EG15_018%2F0005094" target="_blank" >EG15_018/0005094: Preparáty vinařských kvasinek</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    Vinifer Prot

  • Číselná identifikace

  • Technické parametry

    Vinařský preparát je lyofilizovaný preparát směsi saccharomycetních a nesaccharomycetních kvasinek v definovaném poměru. Jednotlivé izoláty byly získány izolací z prokvášejícího moštu na selektivních půdách. Biomasa izolátů byla připravena fed-batch kultivací v bioreaktoru. Konzervace biomasy proběhla formou lyofilizace. zároveň byly ověřeny kvalitativní parametry preparátu. Konsorciálního preparátu byl připraven smícháním jednotlivých izolátů ve vhodném poměru a uložen ve vakuovatelných obalech.

  • Ekonomické parametry

    Prototyp vinařský preparát má funkci materiálové základny pro realizaci vinifikace moštů pro získání vín se zajímavým organoleptickým profilem. Cena 1 kg připraveného preparátu 4000,- až 8000,- Kč. Cena licence pro výrobu 200 000,- až 500 000,- Kč

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    26295059

  • Název vlastníka

    EPS biotechnology, s.r.o., V Pastouškách 205, 68604 Kunovice

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem