Vinařský preparát
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26295059%3A_____%2F19%3AN0000014" target="_blank" >RIV/26295059:_____/19:N0000014 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vinařský preparát
Popis výsledku v původním jazyce
Prototyp vinařského preparátu je dílčí výstup projektu Preparáty vinařských kvasinek, který představuje lyofilizovaný preparát konsorcia saccharomycetních a nesaccharomycetních kvasinek. Vinařský preparát byl charakterizován z hlediska fermentačních parametrů. Biomasa jednotlivých izolátů tvořících konsorcium byla získána kultivací těchto izolátů fed-batch kultivací v bioreaktoru. Biomasa jednotlivých izolátů byla poté zakonzervována formou lyofilizace a byly ověřeny její kvalitativní parametry. Prototyp konsorciálního preparátu byl připraven smícháním jednotlivých izolátů ve vhodném poměru a uložen ve vakuovatelných obalech.
Název v anglickém jazyce
Wine yeast agent
Popis výsledku anglicky
Prototype wine yeast agent is an internal output of the project Wine yeast agents, which is a lyophilized biomass of a consortium of saccharomyces and nonsaccharomyces yeasts. Wine yeast agent is characterized in terms of fermentation parameters. The biomass of individual isolates was obtained by propagation of individual microbial taxa by fed-batch cultivation in bioreactor. The biomass of individual isolates was then preserved by lyophilization and its qualitative parameters were affirmed. The consortium prototype was prepared by mixing the individual isolates in a suitable ratio and stored in vacuum containers.
Klasifikace
Druh
G<sub>prot</sub> - Prototyp
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/EG15_018%2F0005094" target="_blank" >EG15_018/0005094: Preparáty vinařských kvasinek</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
Vinifer Prot
Číselná identifikace
—
Technické parametry
Vinařský preparát je lyofilizovaný preparát směsi saccharomycetních a nesaccharomycetních kvasinek v definovaném poměru. Jednotlivé izoláty byly získány izolací z prokvášejícího moštu na selektivních půdách. Biomasa izolátů byla připravena fed-batch kultivací v bioreaktoru. Konzervace biomasy proběhla formou lyofilizace. zároveň byly ověřeny kvalitativní parametry preparátu. Konsorciálního preparátu byl připraven smícháním jednotlivých izolátů ve vhodném poměru a uložen ve vakuovatelných obalech.
Ekonomické parametry
Prototyp vinařský preparát má funkci materiálové základny pro realizaci vinifikace moštů pro získání vín se zajímavým organoleptickým profilem. Cena 1 kg připraveného preparátu 4000,- až 8000,- Kč. Cena licence pro výrobu 200 000,- až 500 000,- Kč
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
26295059
Název vlastníka
EPS biotechnology, s.r.o., V Pastouškách 205, 68604 Kunovice
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Požadavek na licenční poplatek
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Adresa www stránky s výsledkem
—