Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Technologický postup výroby rozloženého konsorcia vinařských mikroorganismů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26295059%3A_____%2F22%3AN0000007" target="_blank" >RIV/26295059:_____/22:N0000007 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Technologický postup výroby rozloženého konsorcia vinařských mikroorganismů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Ověřená technologie detailně popisuje technologický reglement postupu přípravy lyofilizovaného preparátu - Souboru rozloženého konsorcia vinařských mikroorganismů (dále jen „Rozložené konsorcium“ nebo „Konsorcium“) v rámci projektu „Enologické preparáty nové generace“. Soubor podkladů má za cíl reflektovat tříletou projektovou činnost, jejímž majoritním úkolem bylo vytvoření Konsorcia složeného ze saccharomycetní, nesaccharomycetní kvasinky a mléčné bakterie a determinovat technologii jejich aplikace v rámci koinokulačního procesu. Využití rozloženého konsorcia má za cíl dát jednotlivým skupinám mikroorganismů dostatečný prostor pro svůj rozvoj a tím zlepšit vlastnosti vína s ohledem na senzorické a analytické parametry výsledného produktu. Předkládaná ověřená technologie obsahuje použité metody a výsledky izolace, charakterizace, kultivace a lyofilizace mikroorganismů a jejich následnou kontrolu kvality.

  • Název v anglickém jazyce

    Technological procedure for the production of decomposed consortium of wine microorganisms

  • Popis výsledku anglicky

    The document of verified technology describes in detail the technological procedure of achieving lyophilized preparation - Set of decomposed consortium of wine microorganisms. The set of documents aim to reflect a three-year project activity, the main task of which was the creation of consortium composed of saccharomycetic, non-saccharomycetic yeast and lactic acid bacteria and to determine the technology of their application during wine-making process. The use of consortium aims to give individual group of microorganisms sufficient space to their development and thereby improve the properties of wine with regard to sensory and analytical parameters.The presented verified technology contains the methods used and the results of the isolation, characterization, cultivation and lyophilization of microorganisms and their subsequent control quality.

Klasifikace

  • Druh

    Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EG19_262%2F0019980" target="_blank" >EG19_262/0019980: Enologické preparáty nové generace</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    CZ.01.1.02/0.0/19_262/0019980-V2.2

  • Číselná identifikace

    CZ.01.1.02/0.0/19_262/0019980-V2.2

  • Technické parametry

    Reglement technologických kroků, které vedou k přípravě rozloženého konsorcia vinařských mikroorganismů ve čtvrt-provozním měřítku.

  • Ekonomické parametry

    Cena preparátů 2500 Kč/ kg. Zvýšení přidané hodnoty ceny lahví aplikací technologie o 2 Kč/lahev.

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    26295059

  • Název vlastníka

    EPS biotechnology, s.r.o., V Pastouškách 205, 68604 Kunovice

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem