Technologický postup výroby rozloženého konsorcia vinařských mikroorganismů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26295059%3A_____%2F22%3AN0000007" target="_blank" >RIV/26295059:_____/22:N0000007 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Technologický postup výroby rozloženého konsorcia vinařských mikroorganismů
Popis výsledku v původním jazyce
Ověřená technologie detailně popisuje technologický reglement postupu přípravy lyofilizovaného preparátu - Souboru rozloženého konsorcia vinařských mikroorganismů (dále jen „Rozložené konsorcium“ nebo „Konsorcium“) v rámci projektu „Enologické preparáty nové generace“. Soubor podkladů má za cíl reflektovat tříletou projektovou činnost, jejímž majoritním úkolem bylo vytvoření Konsorcia složeného ze saccharomycetní, nesaccharomycetní kvasinky a mléčné bakterie a determinovat technologii jejich aplikace v rámci koinokulačního procesu. Využití rozloženého konsorcia má za cíl dát jednotlivým skupinám mikroorganismů dostatečný prostor pro svůj rozvoj a tím zlepšit vlastnosti vína s ohledem na senzorické a analytické parametry výsledného produktu. Předkládaná ověřená technologie obsahuje použité metody a výsledky izolace, charakterizace, kultivace a lyofilizace mikroorganismů a jejich následnou kontrolu kvality.
Název v anglickém jazyce
Technological procedure for the production of decomposed consortium of wine microorganisms
Popis výsledku anglicky
The document of verified technology describes in detail the technological procedure of achieving lyophilized preparation - Set of decomposed consortium of wine microorganisms. The set of documents aim to reflect a three-year project activity, the main task of which was the creation of consortium composed of saccharomycetic, non-saccharomycetic yeast and lactic acid bacteria and to determine the technology of their application during wine-making process. The use of consortium aims to give individual group of microorganisms sufficient space to their development and thereby improve the properties of wine with regard to sensory and analytical parameters.The presented verified technology contains the methods used and the results of the isolation, characterization, cultivation and lyophilization of microorganisms and their subsequent control quality.
Klasifikace
Druh
Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie
CEP obor
—
OECD FORD obor
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/EG19_262%2F0019980" target="_blank" >EG19_262/0019980: Enologické preparáty nové generace</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
CZ.01.1.02/0.0/19_262/0019980-V2.2
Číselná identifikace
CZ.01.1.02/0.0/19_262/0019980-V2.2
Technické parametry
Reglement technologických kroků, které vedou k přípravě rozloženého konsorcia vinařských mikroorganismů ve čtvrt-provozním měřítku.
Ekonomické parametry
Cena preparátů 2500 Kč/ kg. Zvýšení přidané hodnoty ceny lahví aplikací technologie o 2 Kč/lahev.
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
26295059
Název vlastníka
EPS biotechnology, s.r.o., V Pastouškách 205, 68604 Kunovice
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Požadavek na licenční poplatek
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Adresa www stránky s výsledkem
—