Konsorcium vinařských mikroorganismů 2019
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26295059%3A_____%2F19%3AN0000001" target="_blank" >RIV/26295059:_____/19:N0000001 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60193697:_____/20:N0000020
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Konsorcium vinařských mikroorganismů 2019
Popis výsledku v původním jazyce
Konsorcium vinařských mikroorganismů 2019 je pokročilý lyofilizovaný preparát, který spojuje výhody dvou technologií vedení vinifikace vinného moštu – spontánní a řízené. Je to alternativa pro vinaře, kteří chtějí kontrolovat průběh vinifikačního procesu a přitom získat výsledný produkt, který vykazuje vyšší míru senzorické diverzity. Tento lyofilizovaný preparát byl vyvinut prostřednictvím aplikace moderních biotechnologických a mikrobiologických postupů a technik. Na základě těchto výzkumných činností byl stanoven vhodný čas fermentace, ve kterém bylo izolováno Konsorcium vinařských mikroorganismů 2019, technologicky charakterizovány a taxonomicky identifikovány jednotlivé izoláty. Dále byly tyto izoláty nakultivovány a bylo sestaven funkční komplexní lyofilizovaný preparát pro enologické aplikace. Konsorcium je složeno ze saccharomycetních, nesaccharomycetních a mléčných bakterií, které prostřednictvím svých rozdílných fenotypových projevů způsobují komplexní charakter výsledného produktu.
Název v anglickém jazyce
Consortium of wine microorganisms 2019
Popis výsledku anglicky
The Consortium of wine microorganisms 2019 is an advanced lyophilized preparation that combines the advantages of two wine management technologies - spontaneous and controlled. It is an alternative for winemakers who want to control the progress of the vinification process and at the same time obtain a final product that shows a higher degree of sensory diversity. This lyophilized preparation has been developed through the application of modern biotechnological and microbiological procedures and techniques. Based on these research activities, a suitable fermentation time was determined in which the Consortium of wine microorganisms 2019 was isolated, the individual isolates were technologically characterized and taxonomically identified. Furthermore, these isolates were cultured and a functional complex lyophilized preparation for oenological applications was assembled. The consortium is composed of saccharomycetic, non-saccharomycetic and lactic bacteria, which, through their different phenotypic manifestations, cause the complex character of the resulting product.
Klasifikace
Druh
G<sub>funk</sub> - Funkční vzorek
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/TH02030280" target="_blank" >TH02030280: Spontánní fermentace ve výrobě vína jako řiditelná technologie</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
TH02030280-2019V003
Číselná identifikace
—
Technické parametry
Lyofiliziovaný preparát vinařských mikroorganismů sloužící jako náhrada spontánní fermentace s výhodami řízené fermentace.
Ekonomické parametry
Preparát v ceně 50 000 Kč
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
26295059
Název vlastníka
EPS biotechnology, s.r.o., V Pastouškách 205, 68604 Kunovice; Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s., Lipová 15, 12044 Praha
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Požadavek na licenční poplatek
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Adresa www stránky s výsledkem
—