Konsorcium vinařských mikroorganismů 2019
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F20%3AN0000020" target="_blank" >RIV/60193697:_____/20:N0000020 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/26295059:_____/19:N0000001
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Konsorcium vinařských mikroorganismů 2019
Popis výsledku v původním jazyce
Konsorcium vinařských mikroorganismů 2019 je pokročilý lyofilizovaný preparát, který spojuje výhody dvou technologií vedení vinifikace vinného moštu – spontánní a řízené. Je to alternativa pro vinaře, kteří chtějí kontrolovat průběh vinifikačního procesu a přitom získat výsledný produkt, který vykazuje vyšší míru senzorické diverzity. Tento lyofilizovaný preparát byl vyvinut prostřednictvím aplikace moderních biotechnologických a mikrobiologických postupů a technik. Na základě těchto výzkumných činností byl stanoven vhodný čas fermentace, ve kterém bylo izolováno Konsorcium vinařských mikroorganismů 2019, technologicky charakterizovány a taxonomicky identifikovány jednotlivé izoláty. Dále byly tyto izoláty nakultivovány a bylo sestaven funkční komplexní lyofilizovaný preparát pro enologické aplikace. Konsorcium je složeno ze saccharomycetních, nesaccharomycetních a mléčných bakterií, které prostřednictvím svých rozdílných fenotypových projevů způsobují komplexní charakter výsledného produktu.
Název v anglickém jazyce
Consortium of wine microorganisms 2019
Popis výsledku anglicky
The Consortium of wine microorganisms 2019 is an advanced lyophilized preparation that combines the advantages of two wine management technologies - spontaneous and controlled. It is an alternative for winemakers who want to control the progress of the vinification process and at the same time obtain a final product that shows a higher degree of sensory diversity. This lyophilized preparation has been developed through the application of modern biotechnological and microbiological procedures and techniques. Based on these research activities, a suitable fermentation time was determined in which the Consortium of wine microorganisms 2019 was isolated, the individual isolates were technologically characterized and taxonomically identified. Furthermore, these isolates were cultured and a functional complex lyophilized preparation for oenological applications was assembled. The consortium is composed of saccharomycetic, non-saccharomycetic and lactic bacteria, which, through their different phenotypic manifestations, cause the complex character of the resulting product.
Klasifikace
Druh
G<sub>funk</sub> - Funkční vzorek
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/TH02030280" target="_blank" >TH02030280: Spontánní fermentace ve výrobě vína jako řiditelná technologie</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2020
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
TH02030280-2019V003
Číselná identifikace
TH02030280-2019V003
Technické parametry
EPS biotechnology, s.r.o., V Pastouškách 205,686 04 KUNOVICE, IČ: 26295059, 18.12.2019, Ing. Miroslav Minařík, 603 820 897, miroslav.minarik@epsbiotechnology.cz
Ekonomické parametry
zařízení v ceně 50 000 Kč
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
—
Název vlastníka
EPS biotechnology, s.r.o., V Pastouškách 205, 686 04 KUNOVICE, IČ: 26295059; Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s., Lipová 15, 120 00 PRAHA 2, IČ: 60193697
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Požadavek na licenční poplatek
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Adresa www stránky s výsledkem
—