Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Konsorcium vinařských mikroorganismů 2019

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F20%3AN0000020" target="_blank" >RIV/60193697:_____/20:N0000020 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/26295059:_____/19:N0000001

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Konsorcium vinařských mikroorganismů 2019

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Konsorcium vinařských mikroorganismů 2019 je pokročilý lyofilizovaný preparát, který spojuje výhody dvou technologií vedení vinifikace vinného moštu – spontánní a řízené. Je to alternativa pro vinaře, kteří chtějí kontrolovat průběh vinifikačního procesu a přitom získat výsledný produkt, který vykazuje vyšší míru senzorické diverzity. Tento lyofilizovaný preparát byl vyvinut prostřednictvím aplikace moderních biotechnologických a mikrobiologických postupů a technik. Na základě těchto výzkumných činností byl stanoven vhodný čas fermentace, ve kterém bylo izolováno Konsorcium vinařských mikroorganismů 2019, technologicky charakterizovány a taxonomicky identifikovány jednotlivé izoláty. Dále byly tyto izoláty nakultivovány a bylo sestaven funkční komplexní lyofilizovaný preparát pro enologické aplikace. Konsorcium je složeno ze saccharomycetních, nesaccharomycetních a mléčných bakterií, které prostřednictvím svých rozdílných fenotypových projevů způsobují komplexní charakter výsledného produktu.

  • Název v anglickém jazyce

    Consortium of wine microorganisms 2019

  • Popis výsledku anglicky

    The Consortium of wine microorganisms 2019 is an advanced lyophilized preparation that combines the advantages of two wine management technologies - spontaneous and controlled. It is an alternative for winemakers who want to control the progress of the vinification process and at the same time obtain a final product that shows a higher degree of sensory diversity. This lyophilized preparation has been developed through the application of modern biotechnological and microbiological procedures and techniques. Based on these research activities, a suitable fermentation time was determined in which the Consortium of wine microorganisms 2019 was isolated, the individual isolates were technologically characterized and taxonomically identified. Furthermore, these isolates were cultured and a functional complex lyophilized preparation for oenological applications was assembled. The consortium is composed of saccharomycetic, non-saccharomycetic and lactic bacteria, which, through their different phenotypic manifestations, cause the complex character of the resulting product.

Klasifikace

  • Druh

    G<sub>funk</sub> - Funkční vzorek

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TH02030280" target="_blank" >TH02030280: Spontánní fermentace ve výrobě vína jako řiditelná technologie</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    TH02030280-2019V003

  • Číselná identifikace

    TH02030280-2019V003

  • Technické parametry

    EPS biotechnology, s.r.o., V Pastouškách 205,686 04 KUNOVICE, IČ: 26295059, 18.12.2019, Ing. Miroslav Minařík, 603 820 897, miroslav.minarik@epsbiotechnology.cz

  • Ekonomické parametry

    zařízení v ceně 50 000 Kč

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

  • Název vlastníka

    EPS biotechnology, s.r.o., V Pastouškách 205, 686 04 KUNOVICE, IČ: 26295059; Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s., Lipová 15, 120 00 PRAHA 2, IČ: 60193697

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem