Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26295059%3A_____%2F20%3AN0000025" target="_blank" >RIV/26295059:_____/20:N0000025 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Preparát

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Preparát je název pro lyofilizovanou formu Konsorcia vinařských mikroorganismů, který byl vybrán na základě multikriteriálního porovnání souboru konsorcií získaných v rámci realizace projektu „Spontánní fermentace ve výrobě vína jako řiditelná technologie“. Kritérii pro výběr tohoto konsorcia, bylo hodnocení projevu daného preparátu na charakter vína prostřednictvím chemické a senzorické analýzy. Dále byl hodnocen průběh fermentačního procesu (rychlost rozkvášení, doba kvašení, atd.). Tento lyofilizovaný preparát byl vyvinut prostřednictvím aplikace biotechnologických a mikrobiologických postupů a technik. Na základě těchto výzkumných činností byly stanoveny technologické charakteristiky, parametry esenciální pro poloprovozní kultivaci a kontrolní mechanismy zajišťující udržitelnost lyofilizované formy konsorcia. Funkčnost tohoto preparátu byla potvrzena na základě jeho aplikace ve vybraném malém, středním a velkém vinařství, která potvrdila jedinečnost projevu Preparátu a vzniku komplexního charakteru finálního výrobku.

  • Název v anglickém jazyce

    Preparation

  • Popis výsledku anglicky

    The Preparation is the name for the lyophilized form of the Consortium of Wine Microorganisms, which was selected on the basis of a multicriteria comparison of a set of consortia obtained within the implementation of the project “Spontaneous fermentation in wine production as a controllable technology”. The criteria for the selection of this consortium were the evaluation of the expression of the preparation on the character of the wine through chemical and sensory analysis. Furthermore, the course of the fermentation process (fermentation rate, fermentation time, etc.) was evaluated. This lyophilized preparation has been developed through the application of biotechnological and microbiological procedures and techniques. Based on these research activities, technological characteristics, parameters essential for pilot plant cultivation and control mechanisms ensuring the sustainability of the lyophilized form of the consortium were determined. The functionality of this preparation was confirmed on the basis of its application in selected small, medium and large wineries, which confirmed the uniqueness of the preparation of the preparation and the emergence of the complex character of the final product.

Klasifikace

  • Druh

    G<sub>funk</sub> - Funkční vzorek

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TH02030280" target="_blank" >TH02030280: Spontánní fermentace ve výrobě vína jako řiditelná technologie</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    TH02030280-2020V002

  • Číselná identifikace

    TH02030280-2020V002

  • Technické parametry

    Lyofiliziovaný preparát vinařských mikroorganismů sloužící jako náhrada spontánní fermentace s výhodami řízené fermentace.

  • Ekonomické parametry

    Licence na výrobu Preparátu – 350 000 Kč; Prodej finálního výrobku - 8 000 Kč/kg bez DPH

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    26295059

  • Název vlastníka

    EPS biotechnology, s.r.o., V Pastouškách 205, 68604 Kunovice

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem