Technologický postup aplikace rozloženého konsorcia vinařských mikroorganismů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26295059%3A_____%2F22%3AN0000008" target="_blank" >RIV/26295059:_____/22:N0000008 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Technologický postup aplikace rozloženého konsorcia vinařských mikroorganismů
Popis výsledku v původním jazyce
Uvedený dokument ověřené technologie detailně popisuje technologický reglement postupu aplikace - Souboru rozloženého konsorcia vinařských mikroorganismů (dále jen „Rozložené konsorcium“ nebo „Konsorcium“) v rámci projektu „Enologické preparáty nové generace“. Předkládané materiály navazují na dokument „Ověřené technologie“ s názvem „Technologický postup přípravy Rozloženého konsorcia vinařských mikroorganismů“, která se zabývá jej selekcí a výrobou. Rozložené konsorcium je unikátní preparát složený ze tří taxonomických skupin mikroorganismů, které mají za cíl zlepšit kvalitativní vlastnosti vína s ohledem na senzorické a analytické parametry výsledného produktu. Cílem této dokumentace je ve spolupráci s projektovým partnerem Vinselekt Michlovský a.s., jasně definovat způsob aplikace Konsorcia při daných parametrech moštu a determinovat podmínky vedení vinifikačního procesu. Předkládaná technologie má potenciál nalézt uplatnění ve vinařstvích malého a středního rozsahu, kde vinaři sází na jedinečnost svých produktů.
Název v anglickém jazyce
Technological procedure of application of decomposed consortium of wine microorganisms
Popis výsledku anglicky
The document of verified technology describes in detail the technological procedure of application of lyophilized preparation - Set of decomposed consortium of wine microorganisms. The decomposed consortium is a unique preparation composed of three taxonomic groups of microorganisms, which aim to improve the quality properties of wine with regard to the sensory and analytical parameters of the final product. The goal of this documentation, in cooperation with the project partner Vinselekt Michlovský a.s., is to clearly define the method of application of the Consortium for the given parameters of the must and to determine the conditions for conducting the vinification process. The presented technology has the potential to find application in small and medium-scale wineries, where winemakers are betting on the uniqueness of their products.
Klasifikace
Druh
Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie
CEP obor
—
OECD FORD obor
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/EG19_262%2F0019980" target="_blank" >EG19_262/0019980: Enologické preparáty nové generace</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
CZ.01.1.02/0.0/19_262/0019980-V2.3
Číselná identifikace
CZ.01.1.02/0.0/19_262/0019980-V2.3
Technické parametry
Detailní technologický reglement způsobu aplikace rozloženého konsorcia ve vinifikačním procesu.
Ekonomické parametry
Cena preparátů 7000 Kč/ kg. Zvýšení přidané hodnoty ceny lahví aplikací technologie o 2 Kč/lahev.
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
26295059; 26312999
Název vlastníka
EPS biotechnology, s.r.o., V Pastouškách 205, 68604 Kunovice; VINSELEKT MICHLOVSKÝ a.s., Luční 858, 69103 Rakvice
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Požadavek na licenční poplatek
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Adresa www stránky s výsledkem
—