Poloprovozní ověření inokulace vinného moštu lyofilizovaným preparátem adaptovaných saccharomycetních a non-saccharomycetních kvasinek a imobilizovanými adaptovanými saccharomycetními a non-saccharomycetními kvasinkami na nanovlákenném nosiči
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26295059%3A_____%2F22%3AN0000021" target="_blank" >RIV/26295059:_____/22:N0000021 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Poloprovozní ověření inokulace vinného moštu lyofilizovaným preparátem adaptovaných saccharomycetních a non-saccharomycetních kvasinek a imobilizovanými adaptovanými saccharomycetními a non-saccharomycetními kvasinkami na nanovlákenném nosiči
Popis výsledku v původním jazyce
Poloprovozní fermentace vinného moštu inokulovaného sypkým preparátem adaptovaných vinařských kvasinek nebo adaptovanými vinařskými kvasinkami imobilizovanými na nanovlákenných nosičích s cílem ověřit jejich schopnost úspěšně provést kompletní fermentaci vinného moštu včetně vlivu na senzoriku výsledného vína.
Název v anglickém jazyce
Pilot verification of wine must inoculation with a lyophilized preparation of adapted saccharomyces and non-saccharomyces yeasts and immobilized adapted saccharomyces and non-saccharomyces yeasts on a nanofiber carrier
Popis výsledku anglicky
Pilot fermentation of wine must inoculated with a loose preparation of adapted wine yeast or adapted wine yeast immobilized on nanofiber carriers with the aim of verifying their ability to successfully carry out a complete fermentation of wine must, including the effect on the sensory properties of the resulting wine.
Klasifikace
Druh
Z<sub>polop</sub> - Poloprovoz
CEP obor
—
OECD FORD obor
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/EG19_262%2F0019991" target="_blank" >EG19_262/0019991: Využití selekčního tlaku a nanomateriálů jako efektivních nástrojů stimulace biotechnologických systémů</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
CZ.01.1.02/0.0/0.0/19_262/0019991-V3.6
Číselná identifikace
CZ.01.1.02/0.0/0.0/19_262/0019991-V3.6
Technické parametry
Reglement technologických kroků inokulace vinného moštu sypkým preparátem adaptovaných kvasinek nebo adaptovaných kvasinek imobilizovaných na nanovlákenných nosičích v poloprovozním měřítku.
Ekonomické parametry
Licence dle dohody. Navýšení ceny lahve aplikací technologie o 1,5 Kč.
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
26295059; 46747885
Název vlastníka
EPS biotechnology, s.r.o., V Pastouškách 205, 68604 Kunovice; Technická univerzita v Liberci, Studentská 1402/2, 46001 Liberec
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Požadavek na licenční poplatek
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Adresa www stránky s výsledkem
—