Autochthonous yeasts as one of the tools to produce wines by original technologies
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F19%3AN0000011" target="_blank" >RIV/60193697:_____/19:N0000011 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/62156489:43510/19:43915673
Výsledek na webu
<a href="http://www.kvasnyprumysl.eu/index.php/kp/article/view/51" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.eu/index.php/kp/article/view/51</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.18832/kp2019.65.38" target="_blank" >10.18832/kp2019.65.38</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Autochthonous yeasts as one of the tools to produce wines by original technologies
Popis výsledku v původním jazyce
This review focuses on autochthonous wine yeasts that occur naturally in a specific geographical area, and their role in wine production. The distribution of individual species changes during ripening and processing of grapes and fermentation of the grape must. The composition of autochthonous microflora is influenced by many factors including interspecific interactions. Autochthonous yeast populations lend to wine flavor and taste typical for a specific geographical area. The article describes the fermentation of grape must, changes of autochthonous yeast microflora during spontaneous or combined fermentation, and includes an overview of the basic species of autochthonous yeasts.
Název v anglickém jazyce
Autochthonous yeasts as one of the tools to produce wines by original technologies
Popis výsledku anglicky
This review focuses on autochthonous wine yeasts that occur naturally in a specific geographical area, and their role in wine production. The distribution of individual species changes during ripening and processing of grapes and fermentation of the grape must. The composition of autochthonous microflora is influenced by many factors including interspecific interactions. Autochthonous yeast populations lend to wine flavor and taste typical for a specific geographical area. The article describes the fermentation of grape must, changes of autochthonous yeast microflora during spontaneous or combined fermentation, and includes an overview of the basic species of autochthonous yeasts.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
10606 - Microbiology
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/DG16P02R017" target="_blank" >DG16P02R017: Vinohradnictví a vinařství pro zachování a obnovu kulturní identity vinařských regionů na Moravě</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
KVASNÝ PRŮMYSL
ISSN
0023-5830
e-ISSN
2570-8619
Svazek periodika
65
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
38-45
Kód UT WoS článku
000458863900007
EID výsledku v databázi Scopus
—