Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Autochthonous yeasts as one of the tools to produce wines by original technologies

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F19%3AN0000011" target="_blank" >RIV/60193697:_____/19:N0000011 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62156489:43510/19:43915673

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.kvasnyprumysl.eu/index.php/kp/article/view/51" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.eu/index.php/kp/article/view/51</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.18832/kp2019.65.38" target="_blank" >10.18832/kp2019.65.38</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Autochthonous yeasts as one of the tools to produce wines by original technologies

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This review focuses on autochthonous wine yeasts that occur naturally in a specific geographical area, and their role in wine production. The distribution of individual species changes during ripening and processing of grapes and fermentation of the grape must. The composition of autochthonous microflora is influenced by many factors including interspecific interactions. Autochthonous yeast populations lend to wine flavor and taste typical for a specific geographical area. The article describes the fermentation of grape must, changes of autochthonous yeast microflora during spontaneous or combined fermentation, and includes an overview of the basic species of autochthonous yeasts.

  • Název v anglickém jazyce

    Autochthonous yeasts as one of the tools to produce wines by original technologies

  • Popis výsledku anglicky

    This review focuses on autochthonous wine yeasts that occur naturally in a specific geographical area, and their role in wine production. The distribution of individual species changes during ripening and processing of grapes and fermentation of the grape must. The composition of autochthonous microflora is influenced by many factors including interspecific interactions. Autochthonous yeast populations lend to wine flavor and taste typical for a specific geographical area. The article describes the fermentation of grape must, changes of autochthonous yeast microflora during spontaneous or combined fermentation, and includes an overview of the basic species of autochthonous yeasts.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10606 - Microbiology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/DG16P02R017" target="_blank" >DG16P02R017: Vinohradnictví a vinařství pro zachování a obnovu kulturní identity vinařských regionů na Moravě</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    KVASNÝ PRŮMYSL

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

    2570-8619

  • Svazek periodika

    65

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    38-45

  • Kód UT WoS článku

    000458863900007

  • EID výsledku v databázi Scopus