Technologický proces dosažení selektovaných kmenů sektových kvasinek
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26295059%3A_____%2F23%3AN0000014" target="_blank" >RIV/26295059:_____/23:N0000014 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Technologický proces dosažení selektovaných kmenů sektových kvasinek
Popis výsledku v původním jazyce
Ověřená technologie detailně popisuje technologický reglement postupu přípravy lyofilizovaného preparátu kvasinek druhotného kvašení. Popisuje parametry výběru sbírkových kmenů, provedení izolací z hroznů révy vinné, metodiky charakterizačních testů včetně fermentačních zkoušek druhotné fermentace, kultivaci a lyofilizaci mikroorganismů ve velkém měřítku a metodiky testování kkvalitativních vlastnosti vzniklých preparátů, jako jsou viabilita, sušina, fermentační aktivita, mikrobiální kontrola a testy skladovatelnosti.
Název v anglickém jazyce
Technological process of achieving selected strains of sparkling wine yeast
Popis výsledku anglicky
Verified technology describes in detail the technological regulations for the preparation of a lyophilized preparation of yeast for secondary fermentation. It describes the parameters of the selection of strains from microorganisms collection, the isolation of yeasts from grapevine grapes, the methodology of characterization tests including fermentation tests of secondary fermentation, the cultivation and lyophilization of microorganisms in a large scale and the methodology of testing the qualitative properties of the resulting preparations, such as viability, dry matter, fermentation activity, microbial control and shelf-life testing.
Klasifikace
Druh
Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie
CEP obor
—
OECD FORD obor
20902 - Bioprocessing technologies (industrial processes relying on biological agents to drive the process) biocatalysis, fermentation
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/EG20_321%2F0024407" target="_blank" >EG20_321/0024407: Vývoj sektových a hybridních vinařských kvasinek</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2023
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
742_NewSec-V1.3
Číselná identifikace
CZ.01.1.02/0.0/0.0/20_321/0024407-V1.3
Technické parametry
Technologická dokumentace, která jasně a jednoznačně determinuje proces izolace, charakterizace, selekce a kultivace sektových kvasinek.
Ekonomické parametry
Prodej služby izolace vinařských sektových kvasinek 15.000,- až 30.000,- Kč. Zvýšení přidané hodnoty šumivých vín vyrobených partnerem Víno Hruška. Jednotková cena za láhev vzroste o 5.- až 30,- Kč.
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
26295059; 27715591
Název vlastníka
EPS biotechnology, s.r.o., V Pastouškách 205, 68604 Kunovice; VÍNO HRUŠKA s.r.o., Blatnička 143, 696 71 Blatnička
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Požadavek na licenční poplatek
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Adresa www stránky s výsledkem
—