Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Technologický proces dosažení selektovaných kmenů sektových kvasinek

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26295059%3A_____%2F23%3AN0000014" target="_blank" >RIV/26295059:_____/23:N0000014 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Technologický proces dosažení selektovaných kmenů sektových kvasinek

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Ověřená technologie detailně popisuje technologický reglement postupu přípravy lyofilizovaného preparátu kvasinek druhotného kvašení. Popisuje parametry výběru sbírkových kmenů, provedení izolací z hroznů révy vinné, metodiky charakterizačních testů včetně fermentačních zkoušek druhotné fermentace, kultivaci a lyofilizaci mikroorganismů ve velkém měřítku a metodiky testování kkvalitativních vlastnosti vzniklých preparátů, jako jsou viabilita, sušina, fermentační aktivita, mikrobiální kontrola a testy skladovatelnosti.

  • Název v anglickém jazyce

    Technological process of achieving selected strains of sparkling wine yeast

  • Popis výsledku anglicky

    Verified technology describes in detail the technological regulations for the preparation of a lyophilized preparation of yeast for secondary fermentation. It describes the parameters of the selection of strains from microorganisms collection, the isolation of yeasts from grapevine grapes, the methodology of characterization tests including fermentation tests of secondary fermentation, the cultivation and lyophilization of microorganisms in a large scale and the methodology of testing the qualitative properties of the resulting preparations, such as viability, dry matter, fermentation activity, microbial control and shelf-life testing.

Klasifikace

  • Druh

    Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    20902 - Bioprocessing technologies (industrial processes relying on biological agents to drive the process) biocatalysis, fermentation

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EG20_321%2F0024407" target="_blank" >EG20_321/0024407: Vývoj sektových a hybridních vinařských kvasinek</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2023

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    742_NewSec-V1.3

  • Číselná identifikace

    CZ.01.1.02/0.0/0.0/20_321/0024407-V1.3

  • Technické parametry

    Technologická dokumentace, která jasně a jednoznačně determinuje proces izolace, charakterizace, selekce a kultivace sektových kvasinek.

  • Ekonomické parametry

    Prodej služby izolace vinařských sektových kvasinek 15.000,- až 30.000,- Kč. Zvýšení přidané hodnoty šumivých vín vyrobených partnerem Víno Hruška. Jednotková cena za láhev vzroste o 5.- až 30,- Kč.

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    26295059; 27715591

  • Název vlastníka

    EPS biotechnology, s.r.o., V Pastouškách 205, 68604 Kunovice; VÍNO HRUŠKA s.r.o., Blatnička 143, 696 71 Blatnička

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem