Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Food with addition of little-known legume varieties

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26296080%3A_____%2F10%3A%230000256" target="_blank" >RIV/26296080:_____/10:#0000256 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Food with addition of little-known legume varieties

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byla studována nutriční hodnota málo známých luskovin. Hrachor, hrách Kapucín, tmavé odrůdy fazolí a cizrn byly zpracovány na mouku, krupici, vločky a slad. Tyto syrové materiály byly přidávány do chleba, pekařských výrobků, těstovin a dezertů. Tempeh byl připraven fermentací plísní rodu Rhizopus. Potraviny s luštěninami byly podrobeny hodnocení nutriční hodnoty a senzorickým analýzám. Přídavek luštěnin do pekařských výrobků zvýšil obsah proteinů a vlákniny a snížil energetickou hodnotu. Hladina ODAP a?- galaktosidů se signifikantně snížila během přípravy tempehu

  • Název v anglickém jazyce

    Food with addition of little-known legume varieties

  • Popis výsledku anglicky

    The nutritional value of little known legumes was studied. Grass pea, old variety of pea, dark varieties of beans and chickpea were processed into flour, farina, flakes and malt. These raw materials were added into bread, bakery products, pastas, spreadsand desserts; tempeh was prepared by fermentation with Rhizopus mould. Foods with legumes were submitted to nutritional evaluation and sensory analysis. The addition of legumes to bakery goods increased proteins and fibre content and decreased the energy value. The level of ODAP and ?- galactosides decreased significantly during tempeh preparation

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Agronomy research

  • ISSN

    1406-894X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    2010

  • Číslo periodika v rámci svazku

    8

  • Stát vydavatele periodika

    EE - Estonská republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus