Food with addition of little-known legume varieties
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26296080%3A_____%2F10%3A%230000256" target="_blank" >RIV/26296080:_____/10:#0000256 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Food with addition of little-known legume varieties
Popis výsledku v původním jazyce
Byla studována nutriční hodnota málo známých luskovin. Hrachor, hrách Kapucín, tmavé odrůdy fazolí a cizrn byly zpracovány na mouku, krupici, vločky a slad. Tyto syrové materiály byly přidávány do chleba, pekařských výrobků, těstovin a dezertů. Tempeh byl připraven fermentací plísní rodu Rhizopus. Potraviny s luštěninami byly podrobeny hodnocení nutriční hodnoty a senzorickým analýzám. Přídavek luštěnin do pekařských výrobků zvýšil obsah proteinů a vlákniny a snížil energetickou hodnotu. Hladina ODAP a?- galaktosidů se signifikantně snížila během přípravy tempehu
Název v anglickém jazyce
Food with addition of little-known legume varieties
Popis výsledku anglicky
The nutritional value of little known legumes was studied. Grass pea, old variety of pea, dark varieties of beans and chickpea were processed into flour, farina, flakes and malt. These raw materials were added into bread, bakery products, pastas, spreadsand desserts; tempeh was prepared by fermentation with Rhizopus mould. Foods with legumes were submitted to nutritional evaluation and sensory analysis. The addition of legumes to bakery goods increased proteins and fibre content and decreased the energy value. The level of ODAP and ?- galactosides decreased significantly during tempeh preparation
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GC - Pěstování rostlin, osevní postupy
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Agronomy research
ISSN
1406-894X
e-ISSN
—
Svazek periodika
2010
Číslo periodika v rámci svazku
8
Stát vydavatele periodika
EE - Estonská republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—