Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Moderní postupy hodnocení kvality pícnin

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26296080%3A_____%2F16%3AN0000009" target="_blank" >RIV/26296080:_____/16:N0000009 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.vupt.cz/content/files/aktualni_poznatky/2016_avanti_priloha_urody.pdf" target="_blank" >http://www.vupt.cz/content/files/aktualni_poznatky/2016_avanti_priloha_urody.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Moderní postupy hodnocení kvality pícnin

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo stanovit obsah energie a proteinu u jestřabiny východní. V případě pícnin je hlavním zdrojem energie vlákninový komplex a je nutné použít postupy, ve kterých je stanovena stravitelnost vlákniny. Stravitelnost NDF (a dalších frakcí vlákniny) je obvykle stanovena metodami in vitro. V těchto metodách je obvykle používána bachorová tekutina, nebo enzymy, je vhodné také použít metodu NIRS. V oblasti proteinu se začínají používat metody na stanovení jeho jednotlivých frakcí. To umožňuje vypočítat přesné chování frakcí v bachoru a dalších částech trávicího traktu přežvýkavců. V této práci byl proveden experiment, ve kterém byl hodnocen obsah energie a proteinových frakcí s použitím metod Cornellského systému (CNCPS).

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of forage quality with a modern approach

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of work was to evaluate Goat's rue Eastern forage and to determine content of energy and protein. In the case of forage the fiber complex is a main source of energy and therefore it is necessary to use procedures to the fiber digestibility determination. The NDF (and next fractions of fiber) digestibility is usually by in vitro methods determined. In this method the rumen fluid or enzymes are used, also NIRS method using is possible. In the area of protein, the determination of its fractions is starting to use. Individual protein fractions make possible to calculate their exact behaviour in rumen and next parts of digestive tract of ruminants. In this work an experiment with Goat's rue Eastern was provided, content of energy and protein fractions was evaluated by Cornell system (CNCPS) methods

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    LXIV

  • Číslo periodika v rámci svazku

    12

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    111 - 116

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus