Funkční inovativní výživa IV. - Mražený krém z kozího mléka vybraného pomocí molekulárně-genetických metod s příchutí
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26505142%3A_____%2F23%3AN0000003" target="_blank" >RIV/26505142:_____/23:N0000003 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Funkční inovativní výživa IV. - Mražený krém z kozího mléka vybraného pomocí molekulárně-genetických metod s příchutí
Popis výsledku v původním jazyce
Mražený krém z kozího mléka vybraného pomocí molekulárně-genetických metod s příchutí, který představuje preparát s obsahem prebiotik - inulin, živých probiotických kultur a betadinu. Mražený krém je vyráběný z geneticky vybraného kozího mléka s využitím specifických mlékařských kultur. U koz byly popsány genetické varianty genu pro alfa S1 kasein, které vedou ke sníženému, až nulovému obsahu alfa S1 kaseinu v kozím mléku. Selekce koz s variantami pro nízkou a nulovou produkci alfa S1 kaseinu se provádí na základě genetických testů.
Název v anglickém jazyce
Functional innovative nutrition IV. - Frozen cream from goat milk selected by molecular-genetic methods with flavour
Popis výsledku anglicky
Flavored frozen cream from goat's milk selected using molecular genetic methods, which is a preparation containing prebiotics - inulin, live probiotic cultures, and betadine. Frozen cream is made from genetically selected goat's milk using specific dairy cultures. In goats, genetic variants of the gene for alpha S1 casein have been described, which lead to reduced or even zero content of alpha S1 casein in goat milk. Selection of goats with variants for low and zero production of alpha S1 casein is carried out based on genetic tests.
Klasifikace
Druh
G<sub>funk</sub> - Funkční vzorek
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/FW01010347" target="_blank" >FW01010347: Smart potraviny s biočipovou kontrolou</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2023
Kód důvěrnosti údajů
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
FW01010347-V7
Číselná identifikace
—
Technické parametry
Výsledný mražený krém je možno konzumovat přímo. Jeho příprava je proveditelná v domácnostech, v cukrárnách a kavárnách i v dalších provozovnách veřejného stravování. V provozních podmínkách je třeba zajistit aseptické plnění, pak je možné výrobek distribuovat v rámci mrazírenského řetězce. Jako trvanlivý výrobek může být prodáván při využití vhodného obalu.
Ekonomické parametry
K využití/ V nabídce
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
26505142
Název vlastníka
ESSENCE LINE, s.r.o.
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence
Požadavek na licenční poplatek
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Adresa www stránky s výsledkem
—