Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kysaný mléčný výrobek

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F06%3AKYSANY06" target="_blank" >RIV/26722861:_____/06:KYSANY06 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Kysaný mléčný výrobek

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Technické řešení se týká kysaného mléčného výrobku, který je obohacen probiotickou kulturou Lactobacillus casei. Výrobek, který je v současnosti na trhu, nemá typické senzorické vlastnosti fermentovaného mléčného výrobku a je dražší, než běžné fermentované výrobky. Kysaný mléčný výrobek podle užitného vzoru má typické senzorické vlastnosti a přítomnost probiotické kultury Lactobacillus casei příznivě ovlivňuje složení střevní mikroflory. Tento kysaný výrobek dále obsahuje v 1 ml minimálně 1 x 106 smetanové mezofilní laktokokové kultury nebo kultury Streptococcus thermophilus a probiotickou kulturu Lactobacillus casei minimálně 1 x 106 v 1 ml kysaného mléčného výrobku. Výrobek také obsahuje v 1 ml 1 x 106 Bifidobakterie, 1 x 106 propionové bakterie a minimálně 1 % dalšího prebiotika.

  • Název v anglickém jazyce

    Fermented milk product

  • Popis výsledku anglicky

    Technical solution is concerns of fermented milk product enriched with probiotic culture Lactobacillus casei. Resembling presently available product on the market has no typical sensory properties of fermented milk product and it is more expensive as current milk products. Fermented milk product according the utility design has typical sensory properties and the presence of probiotic culture of Lactobacillus casei influences the composition of intestinal microflora. This fermented milk product containsminimal 1x10 6 CFU/ml of cream mesophilic lactococci culture, or minimal 1x10 6 CFU/ml of Streptococcus thermophilus culture and probiotic culture Lactobacillus casei. There is also 1x10 6 CFU/ml of bifidobacteria and 1x10 6 CFU/ml of propionibacteria and minimal 1 % of other prebiotic.

Klasifikace

  • Druh

    X - Nezařazeno

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů