Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Laktobacily a jejich uplatnění v kysaných mléčných výrobcích

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F16%3AN0000004" target="_blank" >RIV/26722861:_____/16:N0000004 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2016/156-157/veda_157-18-22.pdf" target="_blank" >http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2016/156-157/veda_157-18-22.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Laktobacily a jejich uplatnění v kysaných mléčných výrobcích

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Laktobacily mají celou řadu pozitivních účinků na lidské zdraví a nacházejí široké uplatnění ve výrobě mléčných výrobků. Vybrané potencionálně probiotické kmeny Lactobacillus acidophilus CCDM 151, Lbc. casei CCDM 1079, Lbc. plantarum CCDM 1078, Lbc. rhamnosus CCDM 1081 byly použity pro poloprovozní výroby kysaných mléčných výrobků, u kterých byla zhodnocena kyselost, mikrobiální skladba a senzorické vlastnosti.

  • Název v anglickém jazyce

    Lactobacilli and their use in fermented milk products

  • Popis výsledku anglicky

    Lactobacilli have a wide range of positive effects on human health and are widely used in the manufacture of dairy products. Selected potentially probiotic strains Lactobacillusacidophilus CCDM 151, Lactobacillus casei CCDM 1079, Lactobacillus plantarum CCDM 1078, Lactobacillus rhamnosus CCDM 1081 have been used for pilot production of fermented milk. Prepared products were testem from the point of view of acidity, microbial composition and sensory parameters.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1210093" target="_blank" >QJ1210093: Nové metody pro výrobu, kontrolu kvality a účinků probiotických potravin</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Mlékařské listy - zpravodaj

  • ISSN

    1212-950X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    27/157

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    18-22

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus