Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Využití impedančních metod v mlékárenské praxi 2 : Stanovení skupiny aerobních termoresistentních mikroorganismů v syrovém mléce

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F08%3A2IMPD106" target="_blank" >RIV/26722861:_____/08:2IMPD106 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Využití impedančních metod v mlékárenské praxi 2 : Stanovení skupiny aerobních termoresistentních mikroorganismů v syrovém mléce

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Počet termoresistentních aerobních mikroorganismů je důležité doplňkové kritérium např. pro hodnocení syrového mléka určeného pro výrobu sýrů či při hodnocení rizik v systémech (HACCP). Testovaná nepřímá impedanční metoda, s použitím Tryptone soya broth(TSB) s 1% sušeného mléka podle doporučení výrobce přístroje RABIT (DWS, UK), je vhodná pro studium vlastností jednotlivých čistých kmenů rodu Bacillus, ale není vhodná pro stanovení skupiny termoresistentních aerobních plynotvorných mikroorganismů v syrovém mléce.

  • Název v anglickém jazyce

    Using of impedance methods in dairy praxis 2 : the determination of thermoresistant microorganisms in raw milk.

  • Popis výsledku anglicky

    Enumaration of thermoresistant aerobic microorganisms is important supplementary criterion for evaluation given for cheese production or for hazard rating in the HACCP systém. Indirect impedance method using tryptona soy broth (TSB) with 1% dry milk according the RABIT instrumant producer (DWS, UK) recommendation is applicable for determination of separate pure Bacillus strain characteristic. But it is not suitable for quantification thermoresistence aerobic gas forming microorganisms in raw milk.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Mlékařské listy Zpravodaj

  • ISSN

    1212-950X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    2008

  • Číslo periodika v rámci svazku

    106

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    22-24

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus