Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Aplikace impedančních metod při studiu ČMK a mikroorganismů kontaminující mléko.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F08%3ABERN408" target="_blank" >RIV/26722861:_____/08:BERN408 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Application impedance methods for studying of starters and milk contaminated microorganisms.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Rabit apparatus were implemented for studying of strains of Str. salivarius subsp. thermophilus, and Lactobacillus ssp., Pseudomonas fluorescens, Bacillus cereus, Bacillus licheniformis as well as for determination groups of coliform bacteria, thermoresistant anaerobic or aerobic bacteria, and psychrotrophic microorganisms in sample of raw milk. The tested method for determination of thermoresistant aerobic bacteria in raw milk is unsuitable (R2 = 0,0845), however the method for determination of psychrotrophic microorganisms is suitable (R2 = 0,7248).The method for determination of coliform bacteria is unsuitable for samples of raw milk containing < 100 CFU/mL. Impedance method with WAB recommended for determination thermoresistant anaerobic bacteria is unsuitable for determination strains of Cl. butyricum a Cl. tyrobutyricum

  • Název v anglickém jazyce

    Application impedance methods for studying of starters and milk contaminated microorganisms.

  • Popis výsledku anglicky

    Rabit apparatus were implemented for studying of strains of Str. salivarius subsp. thermophilus, and Lactobacillus ssp., Pseudomonas fluorescens, Bacillus cereus, Bacillus licheniformis as well as for determination groups of coliform bacteria, thermoresistant anaerobic or aerobic bacteria, and psychrotrophic microorganisms in sample of raw milk. The tested method for determination of thermoresistant aerobic bacteria in raw milk is unsuitable (R2 = 0,0845), however the method for determination of psychrotrophic microorganisms is suitable (R2 = 0,7248).The method for determination of coliform bacteria is unsuitable for samples of raw milk containing < 100 CFU/mL. Impedance method with WAB recommended for determination thermoresistant anaerobic bacteria is unsuitable for determination strains of Cl. butyricum a Cl. tyrobutyricum

Klasifikace

  • Druh

    A - Audiovizuální tvorba

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • ISBN

  • Místo vydání

    Bern, Švýcarsko

  • Název nakladatele resp. objednatele

    5th IDF Symposium on Cheese ripening, 9.-13.3.2008

  • Verze

  • Identifikační číslo nosiče