Aplikace impedančních metod při studiu ČMK a mikroorganismů kontaminující mléko.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F08%3ABERN408" target="_blank" >RIV/26722861:_____/08:BERN408 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Application impedance methods for studying of starters and milk contaminated microorganisms.
Popis výsledku v původním jazyce
Rabit apparatus were implemented for studying of strains of Str. salivarius subsp. thermophilus, and Lactobacillus ssp., Pseudomonas fluorescens, Bacillus cereus, Bacillus licheniformis as well as for determination groups of coliform bacteria, thermoresistant anaerobic or aerobic bacteria, and psychrotrophic microorganisms in sample of raw milk. The tested method for determination of thermoresistant aerobic bacteria in raw milk is unsuitable (R2 = 0,0845), however the method for determination of psychrotrophic microorganisms is suitable (R2 = 0,7248).The method for determination of coliform bacteria is unsuitable for samples of raw milk containing < 100 CFU/mL. Impedance method with WAB recommended for determination thermoresistant anaerobic bacteria is unsuitable for determination strains of Cl. butyricum a Cl. tyrobutyricum
Název v anglickém jazyce
Application impedance methods for studying of starters and milk contaminated microorganisms.
Popis výsledku anglicky
Rabit apparatus were implemented for studying of strains of Str. salivarius subsp. thermophilus, and Lactobacillus ssp., Pseudomonas fluorescens, Bacillus cereus, Bacillus licheniformis as well as for determination groups of coliform bacteria, thermoresistant anaerobic or aerobic bacteria, and psychrotrophic microorganisms in sample of raw milk. The tested method for determination of thermoresistant aerobic bacteria in raw milk is unsuitable (R2 = 0,0845), however the method for determination of psychrotrophic microorganisms is suitable (R2 = 0,7248).The method for determination of coliform bacteria is unsuitable for samples of raw milk containing < 100 CFU/mL. Impedance method with WAB recommended for determination thermoresistant anaerobic bacteria is unsuitable for determination strains of Cl. butyricum a Cl. tyrobutyricum
Klasifikace
Druh
A - Audiovizuální tvorba
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
ISBN
—
Místo vydání
Bern, Švýcarsko
Název nakladatele resp. objednatele
5th IDF Symposium on Cheese ripening, 9.-13.3.2008
Verze
—
Identifikační číslo nosiče
—