Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Bílkovinný koncentrát ze syrovátky

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F08%3ACASEIN08" target="_blank" >RIV/26722861:_____/08:CASEIN08 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Bílkovinný koncentrát ze syrovátky

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Technické řešení se týká bílkovinného koncentrátu izolovaného ze syrovátky po výrobě tepelně koagulovaných syrovátkových sýrů, který obsahuje biologicky aktivní kaseinomakropeptid. Běžně se kaseinomakropeoptid vyskytuje v procentně malém zastoupení. Bílkovinný koncentrát ze syrovátky, podle tohoto technického řešení obsahuje minimálně 30 % hmotnostních kaseinomakropeptidu z celkového množství bílkovin, dále obsahuje probiotické mikroorganismy, ochucovadla a umělá sladidla. Je vhodný k medicínským a dietetickým aplikacím, ale lze předpokládat i jeho využití pro zlepšení struktury potravin.

  • Název v anglickém jazyce

    Protein concentrate from whey

  • Popis výsledku anglicky

    Engineering solution is related to protein concentrate isolated from whey after heat-coagulated whey cheese manufacturing that contains bioactive caseinomacropeptide. Caseinomacropeptide commonly occurs in low percentage concentrations. Protein concentrate from whey according to this engineering solution contains at least 30 % of caseinomacropeptide as a percentage from total protein weight and it contains probiotics, flavouring agents and sweeteners. It is suitable for medicine or dietetic applicationsbut it could be used for improvement of foods structure, too.

Klasifikace

  • Druh

    X - Nezařazeno

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů