Bílkovinný koncentrát ze syrovátky
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F08%3ACASEIN08" target="_blank" >RIV/26722861:_____/08:CASEIN08 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Bílkovinný koncentrát ze syrovátky
Popis výsledku v původním jazyce
Technické řešení se týká bílkovinného koncentrátu izolovaného ze syrovátky po výrobě tepelně koagulovaných syrovátkových sýrů, který obsahuje biologicky aktivní kaseinomakropeptid. Běžně se kaseinomakropeoptid vyskytuje v procentně malém zastoupení. Bílkovinný koncentrát ze syrovátky, podle tohoto technického řešení obsahuje minimálně 30 % hmotnostních kaseinomakropeptidu z celkového množství bílkovin, dále obsahuje probiotické mikroorganismy, ochucovadla a umělá sladidla. Je vhodný k medicínským a dietetickým aplikacím, ale lze předpokládat i jeho využití pro zlepšení struktury potravin.
Název v anglickém jazyce
Protein concentrate from whey
Popis výsledku anglicky
Engineering solution is related to protein concentrate isolated from whey after heat-coagulated whey cheese manufacturing that contains bioactive caseinomacropeptide. Caseinomacropeptide commonly occurs in low percentage concentrations. Protein concentrate from whey according to this engineering solution contains at least 30 % of caseinomacropeptide as a percentage from total protein weight and it contains probiotics, flavouring agents and sweeteners. It is suitable for medicine or dietetic applicationsbut it could be used for improvement of foods structure, too.
Klasifikace
Druh
X - Nezařazeno
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů