Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Bílkovinný koncentrát ze syrovátky

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021223" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021223 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Bílkovinný koncentrát ze syrovátky

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Předmětem užitného vzoru je bílkovinný koncentrát ze syrovátky odpadající při výrobě tepelně koagulovaných syrovátkových sýrů. Koncentrát obsahuje nejméně 30 % kaseinomakropeptidu z celkového obsahu bílkovin. Vysoký obsah kaseinomakropeptidu umožňuje využít jeho biologickou aktivitu i funkční vlastnosti v potravinách s vyšším zdravotním benefitem. Příkladem provedení jsou tekuté nebo práškové výrobky obsahující koncentrát kaseinomakropeptidu doplněny o probiotické bakterie, příp. dále ochucené.

  • Název v anglickém jazyce

    Protein concentrate from whey

  • Popis výsledku anglicky

    Subject of this utility model is protein concentrate from whey after head coagulated whey cheeses. Concentrate contains min. 30 % of caseinomacropeptide from total protein content. High content of caseinomacropeptide enables to use its high biological activity and functional properties in food withhigher health benefit. Liquid and powder products containing caseinomacropeptide with added bifidobacteria and flavour are examples of application.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/2B06114" target="_blank" >2B06114: Vývoj postupů pro izolaci kaseinomakropeptidu a jeho aplikace do potravin s vyšším zdravotním benefitem.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    18716

  • Vydavatel

  • Název vydavatele

  • Místo vydání

  • Stát vydání

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    VŠCHT Praha, Milcom a.s.

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence