Bílkovinný koncentrát ze syrovátky
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021223" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021223 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Bílkovinný koncentrát ze syrovátky
Popis výsledku v původním jazyce
Předmětem užitného vzoru je bílkovinný koncentrát ze syrovátky odpadající při výrobě tepelně koagulovaných syrovátkových sýrů. Koncentrát obsahuje nejméně 30 % kaseinomakropeptidu z celkového obsahu bílkovin. Vysoký obsah kaseinomakropeptidu umožňuje využít jeho biologickou aktivitu i funkční vlastnosti v potravinách s vyšším zdravotním benefitem. Příkladem provedení jsou tekuté nebo práškové výrobky obsahující koncentrát kaseinomakropeptidu doplněny o probiotické bakterie, příp. dále ochucené.
Název v anglickém jazyce
Protein concentrate from whey
Popis výsledku anglicky
Subject of this utility model is protein concentrate from whey after head coagulated whey cheeses. Concentrate contains min. 30 % of caseinomacropeptide from total protein content. High content of caseinomacropeptide enables to use its high biological activity and functional properties in food withhigher health benefit. Liquid and powder products containing caseinomacropeptide with added bifidobacteria and flavour are examples of application.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/2B06114" target="_blank" >2B06114: Vývoj postupů pro izolaci kaseinomakropeptidu a jeho aplikace do potravin s vyšším zdravotním benefitem.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
18716
Vydavatel
—
Název vydavatele
—
Místo vydání
—
Stát vydání
—
Datum přijetí
—
Název vlastníka
VŠCHT Praha, Milcom a.s.
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence