Cizrnová pomazánka nebo dresing s rybím tukem
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F08%3ACIZRNA08" target="_blank" >RIV/26722861:_____/08:CIZRNA08 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Cizrnová pomazánka nebo dresing s rybím tukem
Popis výsledku v původním jazyce
Technické řešení se týká cizrnových pomazánek nebo dresingů s rybím tukem, jako zdroje esenciálních polynenasycených mastných kyselin. Pomazánky mohou být použity přímo k namazání slaného pečiva, nebo jako součást zeleninových, luštěninových nebo těstovinových salátů. Vhodné jsou zejména pro osoby s nedostatkem esenciálních mastných kyselin v dietě a pro pacienty s laktosovou intolerancí.
Název v anglickém jazyce
Chickpea spread or dressing with fish oil
Popis výsledku anglicky
Engineering solution is related to chickpea spreads or dressings with fish oil as a source of essential polyunsaturated fatty acids. Spreads can be used either directly spread on bread or as a component of vegetables, leguminous or pastes salads. They are suitable for persons with lack of essential fatty acids in their diet especially and for lactose intolerance patients.
Klasifikace
Druh
X - Nezařazeno
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů