Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Ovčí smetanová pomazánka

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F12%3AZZCRAM12" target="_blank" >RIV/26722861:_____/12:ZZCRAM12 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Ovčí smetanová pomazánka

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Ovčí smetanová pomazánka je rozšířením sortimentu produktů z ovčího mléka. Z výživového hlediska je vhodná, neboť ovčí mléko obsahuje vysoký podíl esenciálních mastných kyselin, zejména n ? 3 mastné kyseliny, které jsou prospěšné pro zdraví především schopností snížení cholesterolu pro kardiovaskulární systém.

  • Název v anglickém jazyce

    Sheep cream spread

  • Popis výsledku anglicky

    One of the products extending the range of dairy products from sheep's milk is the sheep creamy spread. It is appropriate from a nutritional point of view due to its high content of essential fatty acids, especially n-3 fatty acids. These fatty acids arebeneficial for cardiovascular system thanks to the ability to lower cholesterol levels.

Klasifikace

  • Druh

    Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    ZZCRAM12

  • Číselná identifikace

  • Technické parametry

    Novostí technologie je využití smetany z ovčího mléka pro výrobu roztíratelné pomazánky.

  • Ekonomické parametry

    Výrobek je rozšířením sortimentu netradičního produktu z ovčího mléka a zároveň obohacení o nový regionální výrobek s vysokou nutriční hodnotou. Chov ovcí a zpracování ovčího mléka je významné v oblastech těžce přístupných zemědělskou technikou. Pastevnízpůsob chovu ovcí přispívá také k údržbě pastevního porostu.

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    26722861

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem