Workshop DEN VÚM 2008
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F08%3ADENVUM08" target="_blank" >RIV/26722861:_____/08:DENVUM08 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Workshop DEN VÚM 2008
Popis výsledku v původním jazyce
Témata workshopu: Současný stav a trendy produkce a spotřeby mléka ve světě a v ČR Nové mikrobiologické a chemické metody a funkční potraviny s probiotiky - Výsledky Výzkumného záměru MŠMT Vysoké počty somatických buněk v syrovém mléce, zhoršení jeho mikrobiální kvality a možnost zlepšení zpracovatelnosti při výrobě sýrů Výzkum nových typů funkčních potravin Vlastnosti ČMK při kultivaci v teplotním cyklu Presentace Laktoflora Mlékařské kultury s novými vlastnostmi pro využití v kysaných mléčných výrobcích. Aplikace ? divokých? kmenů bakterií mléčného kvašení pro nové mléčné výrobky Využití molekulárně biologických metod při získávání nových kmenů baktérií mléčného kvašení s probiotickými vlastnostmi Hodnocení fermentovaných nápojů z kozího mléka
Název v anglickém jazyce
Workshop DEN VÚM 2008
Popis výsledku anglicky
Subjects of workshop: Current status and trends of production and consumption of milk in the world and in the Czech Republic New microbiological and chemical methods, and functional foods with probiotics - Results of research project of Ministry of Education, Youth and Sport High numbers of somatic cells in raw milk, microbial deterioration of its quality and the possibility of improving the workability in the manufacture of cheese Research on new types of functional foods Properties of pure starter cultures in cultivation in the temperature cycle Presentation Laktoflora Milk culture with new properties for use in dairy fermented products. Application of "wild" strains of lactic acid bacteria for new dairy products. The use of molecular biological methods for obtaining new strains of lactic acid bacteria with probiotic properties Evaluation of fermented beverages from goat's milk
Klasifikace
Druh
W - Uspořádání workshopu
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Místo konání akce
Hotel Krystal, Praha 6, José Martího 2
Stát konání akce
CZ - Česká republika
Datum zahájení akce
—
Datum ukončení akce
—
Celkový počet účastníků
43
Počet zahraničních účastníků
0
Typ akce podle státní přísl. účastníků
CST - Celostátní akce