Mléčný výrobek s antimikrobiální kulturou
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F08%3AKULTUR08" target="_blank" >RIV/26722861:_____/08:KULTUR08 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Mléčný výrobek s antimikrobiální kulturou
Popis výsledku v původním jazyce
Některé kmeny bakterií mléčného kysání jsou schopné tvořit metabolity se specifickým mikrobistatickým a/nebo mikrobicidním účinkem. Přídavek antimikrobiální kultury při výrobě mléčného výrobku, podle tohoto užitného vzoru, snižuje riziko vzniku vad finálních mléčných výrobků, které mohou být kontaminovány technologicky nežádoucími mikroorganismy a/nebo snižuje možnost inhibice ostatních použitých kmenů mléčného kysání. Mléčný výrobek (fermentovaný mléčný výrobek, tvaroh, terminovaný tvarohový desert nebo sýr) obsahuje vybranou kulturu s antimikrobiální aktivitou v očkovací dávce 0,01 % obj. až 5 % obj. do mléka nebo mléčné směsi.
Název v anglickém jazyce
Milk product with antimicrobial culture
Popis výsledku anglicky
Some strains of lactic acid bacteria are able to create metabolites with specific microbiostatic and/or microbicid activity. Addition of antimicrobial culture by dairy product manufacture, according this utility design, reduces the risk of final dairy product defects, which can be contaminated by technologically undesirable microorganisms. And/or inhibition possibility of the other strains of lactic acid bacteria is reduced. Dairy product (fermented dairy product, quark, termised curd desert or cheese)contains selected culture with antimicrobial activity in inoculated dose 0, 01 % volume percentage till 5 % into milk or milk mix.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
19003
Vydavatel
—
Název vydavatele
—
Místo vydání
—
Stát vydání
—
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.
Způsob využití
B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence