Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mléčný výrobek s antimikrobiální kulturou

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F08%3AKULTUR08" target="_blank" >RIV/26722861:_____/08:KULTUR08 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Mléčný výrobek s antimikrobiální kulturou

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Některé kmeny bakterií mléčného kysání jsou schopné tvořit metabolity se specifickým mikrobistatickým a/nebo mikrobicidním účinkem. Přídavek antimikrobiální kultury při výrobě mléčného výrobku, podle tohoto užitného vzoru, snižuje riziko vzniku vad finálních mléčných výrobků, které mohou být kontaminovány technologicky nežádoucími mikroorganismy a/nebo snižuje možnost inhibice ostatních použitých kmenů mléčného kysání. Mléčný výrobek (fermentovaný mléčný výrobek, tvaroh, terminovaný tvarohový desert nebo sýr) obsahuje vybranou kulturu s antimikrobiální aktivitou v očkovací dávce 0,01 % obj. až 5 % obj. do mléka nebo mléčné směsi.

  • Název v anglickém jazyce

    Milk product with antimicrobial culture

  • Popis výsledku anglicky

    Some strains of lactic acid bacteria are able to create metabolites with specific microbiostatic and/or microbicid activity. Addition of antimicrobial culture by dairy product manufacture, according this utility design, reduces the risk of final dairy product defects, which can be contaminated by technologically undesirable microorganisms. And/or inhibition possibility of the other strains of lactic acid bacteria is reduced. Dairy product (fermented dairy product, quark, termised curd desert or cheese)contains selected culture with antimicrobial activity in inoculated dose 0, 01 % volume percentage till 5 % into milk or milk mix.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    19003

  • Vydavatel

  • Název vydavatele

  • Místo vydání

  • Stát vydání

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.

  • Způsob využití

    B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence