Hypoalergenní bakteriální kultura k přípravě fermentovaných funkčních potravin
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F09%3AHYPOAL09" target="_blank" >RIV/26722861:_____/09:HYPOAL09 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/00027022:_____/09:00000033 RIV/16193296:_____/09:FMHYPO09
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Hypoalergenní bakteriální kultura k přípravě fermentovaných funkčních potravin
Popis výsledku v původním jazyce
Technické řešení se týká hypoalergenní kultury bakterií mléčného kysání vhodné k přípravě nebo výrobě nealkoholických fermentovaných funkčních potravin na bázi rostlinných surovin, jako např. fermentované nápoje, dezerty, dressingy, pomazánky, apod., které jsou vhodné pro pacienty a alergií na bílkoviny kravského mléka, s laktosovou intolerancí nebo s fenylketonurií.
Název v anglickém jazyce
Hypoalergenic bacterial culture for preparation of fermented functional foods
Popis výsledku anglicky
Technical solution is related to the hypoalergenic culture of lactic acid bacteria suitable for preparation and manufacturing of non-alcoholic fermented functional foods like fermented beverages, desserts, dressings, spreads, etc., which are suitable forpacients suffering from allergy on cow milk proteins, lactose intolerance or phenylketonuria.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/2B06047" target="_blank" >2B06047: Využití rostlinných surovin jako alternativy kravského mléka při výrobě funkčních potravin.</a><br>
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
19556
Vydavatel
—
Název vydavatele
—
Místo vydání
—
Stát vydání
—
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Výzkumný ústav mlékárenský,s.r.o.; MILCOM a.s.; Výzkumný ústav potravinářský Praha v.v.i.
Způsob využití
B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence