Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Stabilita mléčných matric pro účely IR měření

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F09%3AIRMERE09" target="_blank" >RIV/26722861:_____/09:IRMERE09 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/16193296:_____/09:MJMATR09

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Stabilita mléčných matric pro účely IR měření

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V této práci byla sledována stabilita mléčné matrice pro účely IR měření základních složek mléka. Při 6°C byly skladovány vzorky pasterovaného kravského mléka obohacené o přídavky laktózy, koncentrátu mléčných bílkovin, vody a tuku. Z výsledků vyplývá, že pro celkovou stabilitu vzorků jsou určující zejména změny tukové složky, kde během skladování a přípravy vzorku dochází k porušení tukových kuliček a tím nárůstu obsahu volného tuku. Obohacení vzorků o jednotlivé složky nemá vliv na stabilitu IR měření.

  • Název v anglickém jazyce

    Stability of milk matrixes for purpose of IR measurement

  • Popis výsledku anglicky

    The stability of milk matrix for IR measurement of basic milk components was followed in this study. Samples of pasteurized cow milk enriched with lactose, milk protein concentrates, and water and fat were stored at 6°C. Results indicated that namely thechanges of fat component, were determinant for total stability. Fat globules corrupt during the storage and preparation of sample and thus rises free fat. Enrichment of samples with individual component does not influence the stability IR measurement.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/2B08072" target="_blank" >2B08072: Nové postupy systému kontroly syrového mléka a mléčných výrobků v etapách technologického procesu výroby a finalizace</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Mlékařské listy

  • ISSN

    1212-950X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    2009

  • Číslo periodika v rámci svazku

    117

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus