Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Validace hlubokého zamrazování pilotních vzorků pro kontrolu stability výsledků nepřímých analýz základního složení mléka a pro jejich dlouhodobou údržnost

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F08%3A%230000139" target="_blank" >RIV/26788462:_____/08:#0000139 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/49608851:_____/08:#0000185

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Validation of deep freezing of pilot samples for checking of time stability of indirect analyses of basic milk composition and for their long shelf-life

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Aim of this work was to verify the stability of long-term stored and deep frozen pilot samples (FPSs). Pilot samples were frozen in liquid nitrogen bath ?196 °C and after that stored at -21 °C for one month (A) and more months (B) till analyse. The pilotsamples were measured by CombiFoss 6000: fat F (%); protein CP (%); lactose L (%); casein C (%); solid non fat SNF (%); urea U (mg/100ml); somatic cell count SCC (ths./ml). In the short-term (A) experiment the impact of freezing on pilot milk samples was relatively small, in the framework of acceptable value of repeatability (+/-0.02 %) for components. The oscilations were markedly higher in the long-term (B) experiment. The applied FPS procedure is usable for stability control of instrumental measurement in milk laboratories.

  • Název v anglickém jazyce

    Validation of deep freezing of pilot samples for checking of time stability of indirect analyses of basic milk composition and for their long shelf-life

  • Popis výsledku anglicky

    Aim of this work was to verify the stability of long-term stored and deep frozen pilot samples (FPSs). Pilot samples were frozen in liquid nitrogen bath ?196 °C and after that stored at -21 °C for one month (A) and more months (B) till analyse. The pilotsamples were measured by CombiFoss 6000: fat F (%); protein CP (%); lactose L (%); casein C (%); solid non fat SNF (%); urea U (mg/100ml); somatic cell count SCC (ths./ml). In the short-term (A) experiment the impact of freezing on pilot milk samples was relatively small, in the framework of acceptable value of repeatability (+/-0.02 %) for components. The oscilations were markedly higher in the long-term (B) experiment. The applied FPS procedure is usable for stability control of instrumental measurement in milk laboratories.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1P05LA244" target="_blank" >1P05LA244: Spolupráce v rámci mezinárodních profesních organizací ICAR a AFEMA</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    56

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus