Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kontrola časové stability přístrojů hluboce mraženým mléčnými standardy

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F08%3A%230000145" target="_blank" >RIV/26788462:_____/08:#0000145 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/49608851:_____/08:#0000187

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Kontrola časové stability přístrojů hluboce mraženým mléčnými standardy

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Pilotní vzorky byly zmraženy v tekutém dusíku ?196 °C a poté uloženy při ?21 °C po jeden měsíc a více měsíců do analýzy (FPS). Hodnoty pilotních vzorků byly měřeny pomocí CombiFoss 6000: tuk F (%); bílkoviny CP (%); laktóza L (%); kasein C (%); sušina tukuprostá SNF (%); močovina U (mg/100 ml); počet somatických buněk SCC (tis./ml). Použitý postup FPS je použitelný pro kontrolu stability měření přístrojů v rutinních laboratořích pro testování důležitých ukazatelů kvality mléka.

  • Název v anglickém jazyce

    Control of time instrument stability via deep frozen milk samples

  • Popis výsledku anglicky

    Pilot samples were frozen in liquid nitrogen bath ?196 °C and after that stored at -21 °C for one month and more months till analyse (FPS). The pilot samples were measured by CombiFoss 6000: fat F (%); protein CP (%); lactose L (%); casein C (%); solid non fat SNF (%); urea U (mg/100ml); somatic cell count SCC (ths./ml). The applied FPS procedure is usable for stability control of instrumental measurement in milk laboratories.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1P05LA244" target="_blank" >1P05LA244: Spolupráce v rámci mezinárodních profesních organizací ICAR a AFEMA</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Náš chov

  • ISSN

    0027-8068

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    69

  • Číslo periodika v rámci svazku

    10

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus