Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Želé pomazánka s psylliem

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F09%3APSYLIM09" target="_blank" >RIV/26722861:_____/09:PSYLIM09 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00027022:_____/09:00000034 RIV/16193296:_____/09:FMPSYL09

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Želé pomazánka s psylliem

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Technické řešení se týká želé pomazánky s psylliem, vhodné k namazání na pečivo, nebo jako součást ovocných salátů, dezertů, pohárů nebo k dochucení cereálních pokrmů. Želé pomazánka s psylliem má vysoký obsah vlákniny, nízký obsah tuků a cukrů a může být fermentovány hypoalergenní probiotickou kulturou. Kromě toho je vhodná pro osoby s laktosovou intolerancí, s alergií na bílkoviny kravského mléka, nebo pro vegetariány a vegany.

  • Název v anglickém jazyce

    Jelly spread with psyllium

  • Popis výsledku anglicky

    Technical solution is related to the jelly spread with psyllium suitable for spreading onto pastry or as a ingredient for fruit salads and desserts or as a dressing for breakfast cereals. Jelly spread with psyllium has high content of dietary-fiber, lowcontent of fat and sugars and can be fermented by hypoalergenic probiotic culture. Furthermore, it is suitable for patients with lactose intolerance or allergy on cow milk proteins and vegetarians and vegans.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/2B06047" target="_blank" >2B06047: Využití rostlinných surovin jako alternativy kravského mléka při výrobě funkčních potravin.</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    19676

  • Vydavatel

  • Název vydavatele

  • Místo vydání

  • Stát vydání

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav mlékárenský,s.r.o.; MILCOM a.s.; Výzkumný ústav potravinářský Praha v.v.i.

  • Způsob využití

    B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence