Želé pomazánka s psylliem
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F09%3APSYLIM09" target="_blank" >RIV/26722861:_____/09:PSYLIM09 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/00027022:_____/09:00000034 RIV/16193296:_____/09:FMPSYL09
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Želé pomazánka s psylliem
Popis výsledku v původním jazyce
Technické řešení se týká želé pomazánky s psylliem, vhodné k namazání na pečivo, nebo jako součást ovocných salátů, dezertů, pohárů nebo k dochucení cereálních pokrmů. Želé pomazánka s psylliem má vysoký obsah vlákniny, nízký obsah tuků a cukrů a může být fermentovány hypoalergenní probiotickou kulturou. Kromě toho je vhodná pro osoby s laktosovou intolerancí, s alergií na bílkoviny kravského mléka, nebo pro vegetariány a vegany.
Název v anglickém jazyce
Jelly spread with psyllium
Popis výsledku anglicky
Technical solution is related to the jelly spread with psyllium suitable for spreading onto pastry or as a ingredient for fruit salads and desserts or as a dressing for breakfast cereals. Jelly spread with psyllium has high content of dietary-fiber, lowcontent of fat and sugars and can be fermented by hypoalergenic probiotic culture. Furthermore, it is suitable for patients with lactose intolerance or allergy on cow milk proteins and vegetarians and vegans.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/2B06047" target="_blank" >2B06047: Využití rostlinných surovin jako alternativy kravského mléka při výrobě funkčních potravin.</a><br>
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
19676
Vydavatel
—
Název vydavatele
—
Místo vydání
—
Stát vydání
—
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Výzkumný ústav mlékárenský,s.r.o.; MILCOM a.s.; Výzkumný ústav potravinářský Praha v.v.i.
Způsob využití
B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence