Ovocná pomazánka s vlákninou
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F18%3AN0000070" target="_blank" >RIV/26722861:_____/18:N0000070 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0032/uv032392.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0032/uv032392.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Ovocná pomazánka s vlákninou
Popis výsledku v původním jazyce
Technické řešení se týká ovocné pomazánky s vlákninou v koncentraci umožňující použít nutriční tvrzení (minimálně 3 g/100 g) a bez obsahu přídatných látek (zahušťující a želírující látky, regulátory kyselosti, barviva, aromata, konzervanty, apod.). Ovocná pomazánka s vlákninou podle tohoto technického řešení obsahuje citrusy, jiné ovoce bohaté na vlákninu, cukr, psyllium, inulin a vitaminy C a E.
Název v anglickém jazyce
Fruit spread with dietary fibre
Popis výsledku anglicky
This technical solution concerns fruit spread with dietary fibre in a concentration enabling the use of nutrition claim (minimally 3 g/100 g) and without the content of additives (thickening and gel-forming substances, acidity regulators, colourants, flavourings, preservatives and others). Fruit spread with dietary fibre according to this technical solution contains citruses, other fruit rich in dietary fibre, sugar, psyllium, inulin and vitamins C and E.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1210302" target="_blank" >QJ1210302: Technologické postupy a složení mléčných výrobků umožňující prodloužení údržnosti, zvýšení bezpečnosti nebo zvýšení nutričních a zdravotních benefitů prostřednictvím bioaktivních látek přirozeně se vyskytujících v potravinách</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
32392
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence