Tvarohový dezert s rostlinnou moukou
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F09%3ATVAROH09" target="_blank" >RIV/26722861:_____/09:TVAROH09 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/00027022:_____/09:00000037
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Tvarohový dezert s rostlinnou moukou
Popis výsledku v původním jazyce
Podle tohoto technického řešení je u tvarohového dezertu dosaženo zvýšení nutriční hodnoty a/nebo snížení nákladů na suroviny přídavkem rostlinné mouky. Dosud byly známy tvarohové dezerty, které kromě mléčných surovin obsahují pouze bakterie mléčného kysání a přídatné látky. Mléčné suroviny mají v klasických tvarohových dezertech dominantní podíl, a proto jsou náklad na suroviny vysoké. Kromě toho nutriční benefity dezertů s rostlinnou moukou jsou vyšší.
Název v anglickém jazyce
Curd dessert with vegetable flour
Popis výsledku anglicky
According to this technical solution, curd dessert has enhanced nutrition value and/or lowered material costs due to addition of vegetable flour. The only curd desserts known up to date contained only milk base material together with lactic acid bacteriaand additives. Milk materials have predominant portion in classical curd desserts, hence material costs are high. Moreover, nutrition benefits of desserts with vegetable flour are higher.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/2B06047" target="_blank" >2B06047: Využití rostlinných surovin jako alternativy kravského mléka při výrobě funkčních potravin.</a><br>
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
19675
Vydavatel
—
Název vydavatele
—
Místo vydání
—
Stát vydání
—
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Výzkumný ústav mlékárenský,s.r.o.; MILCOM a.s.; Výzkumný ústav potravinářský Praha v.v.i.
Způsob využití
B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence