Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Tvarohový dezert s rostlinnou moukou

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F09%3ATVAROH09" target="_blank" >RIV/26722861:_____/09:TVAROH09 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00027022:_____/09:00000037

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Tvarohový dezert s rostlinnou moukou

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Podle tohoto technického řešení je u tvarohového dezertu dosaženo zvýšení nutriční hodnoty a/nebo snížení nákladů na suroviny přídavkem rostlinné mouky. Dosud byly známy tvarohové dezerty, které kromě mléčných surovin obsahují pouze bakterie mléčného kysání a přídatné látky. Mléčné suroviny mají v klasických tvarohových dezertech dominantní podíl, a proto jsou náklad na suroviny vysoké. Kromě toho nutriční benefity dezertů s rostlinnou moukou jsou vyšší.

  • Název v anglickém jazyce

    Curd dessert with vegetable flour

  • Popis výsledku anglicky

    According to this technical solution, curd dessert has enhanced nutrition value and/or lowered material costs due to addition of vegetable flour. The only curd desserts known up to date contained only milk base material together with lactic acid bacteriaand additives. Milk materials have predominant portion in classical curd desserts, hence material costs are high. Moreover, nutrition benefits of desserts with vegetable flour are higher.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/2B06047" target="_blank" >2B06047: Využití rostlinných surovin jako alternativy kravského mléka při výrobě funkčních potravin.</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    19675

  • Vydavatel

  • Název vydavatele

  • Místo vydání

  • Stát vydání

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav mlékárenský,s.r.o.; MILCOM a.s.; Výzkumný ústav potravinářský Praha v.v.i.

  • Způsob využití

    B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence