Pomazánka nebo dresing s přídavkem rostlinných surovin
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F09%3AROSTLS09" target="_blank" >RIV/26722861:_____/09:ROSTLS09 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/00027022:_____/09:00000036
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Pomazánka nebo dresing s přídavkem rostlinných surovin
Popis výsledku v původním jazyce
Dosud byly známy mléčné pomazánky nebo dresinky, které obsahovaly mléčné suroviny, bakterie mléčného kysání a další přídatné složky, nebo pomazánky a dresinky na bázi rostlinných surovin bez obsahu mléčných složek. Technické řešení se týká pomazánky nebodresinku, ve kterých je dosaženo zvýšení nutriční hodnoty a/nebo snížení nákladů na suroviny kombinací rostlinných surovin (např. mouky, oleje) s mléčnými surovinami a bakteriemi mléčného kysání.
Název v anglickém jazyce
Spread or dressing with addition of vegetable base materials
Popis výsledku anglicky
To date, only dairy spreads and dressings (containing milk base materials, lactic acid bacteria and other additives) and spreads and dressings based on vegetable materials (without milk base materials) were known. Technical solution is related to spreadsand dressings with enhanced nutrition value and/or lowered material costs by means of combination of vegetable base materials (e.g. flour, oil) with milk base materials and lactic acid bacteria.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/2B06047" target="_blank" >2B06047: Využití rostlinných surovin jako alternativy kravského mléka při výrobě funkčních potravin.</a><br>
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
19674
Vydavatel
—
Název vydavatele
—
Místo vydání
—
Stát vydání
—
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Výzkumný ústav mlékárenský,s.r.o.; MILCOM a.s.; Výzkumný ústav potravinářský Praha v.v.i.
Způsob využití
B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence