Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Pomazánka nebo dresing s přídavkem rostlinných surovin

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F09%3AROSTLS09" target="_blank" >RIV/26722861:_____/09:ROSTLS09 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00027022:_____/09:00000036

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Pomazánka nebo dresing s přídavkem rostlinných surovin

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Dosud byly známy mléčné pomazánky nebo dresinky, které obsahovaly mléčné suroviny, bakterie mléčného kysání a další přídatné složky, nebo pomazánky a dresinky na bázi rostlinných surovin bez obsahu mléčných složek. Technické řešení se týká pomazánky nebodresinku, ve kterých je dosaženo zvýšení nutriční hodnoty a/nebo snížení nákladů na suroviny kombinací rostlinných surovin (např. mouky, oleje) s mléčnými surovinami a bakteriemi mléčného kysání.

  • Název v anglickém jazyce

    Spread or dressing with addition of vegetable base materials

  • Popis výsledku anglicky

    To date, only dairy spreads and dressings (containing milk base materials, lactic acid bacteria and other additives) and spreads and dressings based on vegetable materials (without milk base materials) were known. Technical solution is related to spreadsand dressings with enhanced nutrition value and/or lowered material costs by means of combination of vegetable base materials (e.g. flour, oil) with milk base materials and lactic acid bacteria.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/2B06047" target="_blank" >2B06047: Využití rostlinných surovin jako alternativy kravského mléka při výrobě funkčních potravin.</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    19674

  • Vydavatel

  • Název vydavatele

  • Místo vydání

  • Stát vydání

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav mlékárenský,s.r.o.; MILCOM a.s.; Výzkumný ústav potravinářský Praha v.v.i.

  • Způsob využití

    B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence