Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Rostlinný dezert s rakytníkem

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F10%3AFRAKYT10" target="_blank" >RIV/26722861:_____/10:FRAKYT10 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/16193296:_____/10:FMRAKT10 RIV/00027022:_____/10:00000151

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Rostlinný dezert s rakytníkem

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Technické řešení se týká rostlinných dezertů s rakytníkem, bez obsahu mléka, které jsou vhodné pro zájemce o zdravou výživu, vegetariány, vegany i pro pacienty s laktózou intolerancí, nebo s alergií na mléčné bílkoviny. Rakytník je bohatým zdrojem vitaminů, zejména vitaminu C, A, E, kyseliny listové, dále minerálních látek, flavonoidů, nenasycených mastných kyselin a dalších bioaktivních látek. Výrobek je tvořen rostlinnou mouku, až 60 % rakytníku ve formě džemu, sušených plodů, šťávy, protlaku a to samostatně, nebo ve směsi s dalšími plody, zbytek tvoří voda; dále může obsahovat různá sladidla a hypoalergenní kultury bakterií mléčného kysání.

  • Název v anglickém jazyce

    Plant dessert with Hippophae rhamnoides fruit

  • Popis výsledku anglicky

    Technical solution is related to plant desserts with Hippophae rhamnoides fruit, without milk content, that are suitable for people interested in health nutrition, vegetarians, vegans and also for patients with lactose intolerance, or with allergy to milk proteins. Hippophae rhamnoides fruit is a wealthy source of vitamins, especially vitamins C, A, E, folacin, minerals, flavonoids, unsaturated fatty acids and other bioactive compounds. The product is composed of plant flour, up to 60 % of Hippophae rhamnoides fruit in form of jam, dehydrated fruit, juice, purée, both separately, and in mixtures with other fruits, the rest is formed by water; the product can contain various sweeteners and hypoalergenic cultures of lactic acid bacteria, as well.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/2B06047" target="_blank" >2B06047: Využití rostlinných surovin jako alternativy kravského mléka při výrobě funkčních potravin.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    20879

  • Vydavatel

  • Název vydavatele

  • Místo vydání

  • Stát vydání

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    MILCOM a.s., Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o., Výzkumný ústav potravinářský v.v.i.

  • Způsob využití

    B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence