Tekutý probiotický preparát s bioaktivním vápníkem
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F10%3AFVAPNO10" target="_blank" >RIV/26722861:_____/10:FVAPNO10 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Tekutý probiotický preparát s bioaktivním vápníkem
Popis výsledku v původním jazyce
Technické řešení se týká tekutého probiotického preparátu na bázi mléka, syrovátky nebo sojového mléka, který obsahuje zvýšený obsah vápníku v organické formě. Současně preparát obsahuje bakterie mléčného kysání s probiotickými vlastnostmi. Vápník v organické formě je schopen lidský organismus lépe využít než v anorganické formě. Výrobky podle tohoto užitného vzoru obsahují 15 % hmot. doporučené denní dávky vápníku ve 100 ml a minimálně 106 Lbc. acidophillus v 1 ml výrobku.
Název v anglickém jazyce
Liquid probiotic preparation with bioactive calcium
Popis výsledku anglicky
Technical solution is related to liquid probiotic preparation with bioactive calcium based on milk, whey or soya milk with enhanced content of calcium in organic form. Preparation contents also lactic acid bacteria with probiotic properties. Organic formof calcium is more utilizable in human organism then inorganic one. Products, according to this utility model, contain 15 % w/w of recommended daily dose in 100 ml and minimally 106 Lbc. acidophillus in 1 ml of product.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI91B274" target="_blank" >QI91B274: Výzkum a vývoj mléčných synbiotických fermentovaných výrobků.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
20400
Vydavatel
—
Název vydavatele
—
Místo vydání
—
Stát vydání
—
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Výzkumný ústav mlékárenský, s.r.o., MILCOM a.s.
Způsob využití
B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence