Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Tekutý probiotický preparát s bioaktivním vápníkem

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F10%3AFVAPNO10" target="_blank" >RIV/26722861:_____/10:FVAPNO10 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Tekutý probiotický preparát s bioaktivním vápníkem

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Technické řešení se týká tekutého probiotického preparátu na bázi mléka, syrovátky nebo sojového mléka, který obsahuje zvýšený obsah vápníku v organické formě. Současně preparát obsahuje bakterie mléčného kysání s probiotickými vlastnostmi. Vápník v organické formě je schopen lidský organismus lépe využít než v anorganické formě. Výrobky podle tohoto užitného vzoru obsahují 15 % hmot. doporučené denní dávky vápníku ve 100 ml a minimálně 106 Lbc. acidophillus v 1 ml výrobku.

  • Název v anglickém jazyce

    Liquid probiotic preparation with bioactive calcium

  • Popis výsledku anglicky

    Technical solution is related to liquid probiotic preparation with bioactive calcium based on milk, whey or soya milk with enhanced content of calcium in organic form. Preparation contents also lactic acid bacteria with probiotic properties. Organic formof calcium is more utilizable in human organism then inorganic one. Products, according to this utility model, contain 15 % w/w of recommended daily dose in 100 ml and minimally 106 Lbc. acidophillus in 1 ml of product.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI91B274" target="_blank" >QI91B274: Výzkum a vývoj mléčných synbiotických fermentovaných výrobků.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    20400

  • Vydavatel

  • Název vydavatele

  • Místo vydání

  • Stát vydání

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav mlékárenský, s.r.o., MILCOM a.s.

  • Způsob využití

    B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence