Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Sterilovaná tekutá nutričně definovaná výživa se zvýšeným obsahem přirozených syrovátkových bílkovin a sníženým obsahem laktózy

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F12%3ATFSTRE12" target="_blank" >RIV/26722861:_____/12:TFSTRE12 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00216208:11120/12:43906568

  • Výsledek na webu

    <a href="http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0024/uv024576.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0024/uv024576.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Sterilovaná tekutá nutričně definovaná výživa se zvýšeným obsahem přirozených syrovátkových bílkovin a sníženým obsahem laktózy

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Technické řešení se týká sterilované tekuté nutriční výživy připravené z upraveného mléčného základu přídavkem koncentrátu syrovátkových bílkovin a kaseinátu sodného na obsah syrovátkových bílkovin až 5 % a se sníženým obsahem laktózy < 1 %. Výrobek má vysokou energetickou denzitu 2 kcal/ml, mléčný tuk je nahrazen z 1-100 % řepkovým nebo jiným olejem, popřípadě jejich kombinací. Výrobek má vyvážený poměr živin a obsahuje všechny potřebné vitaminy a minerální látky. Zvýšený počet esenciálních aminokyselin obsažených v syrovátkových bílkovinách podporuje tvorbu svalů a jejich udržení v dobré kondici. Díky složení a sníženému obsahu laktózy je výrobek vhodný pro seniory a osoby s laktózovou intolerancí.

  • Název v anglickém jazyce

    Sterilized liquid nutritionally defined product with enhanced natural whey protein content and decreased lactose content

  • Popis výsledku anglicky

    Technical solution is related to sterilized liquid enteral feeeding prepared from adapted milk base by addition of whey protein concentrate and natrium caseinate up to 5 % whey proteins. The amount of lactose is decreased to < 1 %. The product has high energetic density 2 kcal/ml, milkfat is replaced from 1-100 % with rapeseed oil or another plant oil, respectively with their combination. Carbohydrates are added mostly in maltodextrins form . The product has balanced rate of nutrients and contains all necessary vitamins and elements.The enhanced amount of essential aminoacids in whey proteins maintains formation of muscles and their good physical condition. Due to composition and decreased amount of lactose is product suitable for seniors and persons suffering from lactose intolerance.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TA01010765" target="_blank" >TA01010765: Výzkum a vývoj nových receptur a technologie potraviny pro zvláštní lékařské účely</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    24576

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o., MILCOM a.s., Univerzita Karlova v Praze 3.lékařská fakulta, Bohušovická mlékárna a.s.

  • Způsob využití

    B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy

  • Druh možnosti využití

    P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence